alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

spaghetti-capper top

Αυτή η συνταγή μοιάζει με την πουτανέσκα, αλλά χωρίς τις αντσούγιες. Είναι τόσο λαχταριστή που σίγουρα θα τη φάτε μέσα από το τηγάνι πριν προλάβετε να τη σερβίρετε

ΣΠΑΓΓΕΤΑΔΑ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

spaghetti-capper top

Αυτή η συνταγή μοιάζει με την πουτανέσκα, αλλά χωρίς τις αντσούγιες. Είναι τόσο λαχταριστή που σίγουρα θα τη φάτε μέσα από το τηγάνι πριν προλάβετε να τη σερβίρετε

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1/4 κουτ.γλυκ. μπούκοβο
  • 2 φλιτζάνια ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σουπ. κάπαρη καλά πλυμένη
  • 1/4 φλιτζάνι μαύρες ελιές θρούμπες χωρίς κουκούτσι
  • 1/4 φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πακέτο σπαγγέτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, και σοτάρετε το κόκκινο πιπέρι και το σκόρδο για 1 λεπτό περίπου. Στη συνέχεια προσθέτετε τις ντομάτες, κάπαρη και τις ελιές. Αφήνετε τη σάλτσα να πάρει βράση, στη συνέχεια χαμηλώνετε τη θερμοκρασία τη σιγοβράζετε για 15 με 20 λεπτά. Τέλος δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.


2. Εν τω μεταξύ, βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο από ότι συνιστούν οι οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στο τηγάνι με τη σάλτσα να ολοκληρώσετε το βράσιμό τους. Ανακατεύετε καλά να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρετε. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε πιο έντονη γεύση πασπαλίστε με λίγο τυρί.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face