alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

pestrofa top

Ένα εξαιρετικά δροσερό και ενδιαφέρον πιάτο που θα σας χορτάσει νόστιμα και υγιεινά

ΚΡΥΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΚΑΙ ΜΥΡΙΣΤΙΚΑ

pestrofa top

Ένα εξαιρετικά δροσερό και ενδιαφέρον πιάτο που θα σας χορτάσει νόστιμα και υγιεινά

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 πακέτο ζυμαρικά κατά προτίμηση φαρφάλες ή κοχυλάκια
  • 2 φλιτζάνια κατίκι
  • 1 κουτ. σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 φιλέτα καπνιστής πέστροφας
  • 2 κουτ. σουπ. κρέμα γάλακτος 0% λιπαρά
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύετε το κατίκι με τον άνηθο, το κρεμμυδάκι, την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο, το αλάτι το πιπέρι και την πέστροφα.


2. Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα σουρώνετε και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ. Τα αφήνετε να κρυώσουν για πέντε λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το μείγμα με το κατίκι και την καπνιστή πέστροφα. Ανακατεύετε πολύ καλά με δυο κουτάλες να πιάσει η σάλτσα πάνω στα ζυμαρικά και τη βάζετε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Πασπαλίζετε με άνηθο και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αντί για πέστροφα να χρησιμοποιείτε καπνιστό σολομό.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face