Για 6 άτομα ()
1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύετε το κατίκι με τον άνηθο, το κρεμμυδάκι, την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο, το αλάτι το πιπέρι και την πέστροφα.
2. Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα σουρώνετε και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ. Τα αφήνετε να κρυώσουν για πέντε λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το μείγμα με το κατίκι και την καπνιστή πέστροφα. Ανακατεύετε πολύ καλά με δυο κουτάλες να πιάσει η σάλτσα πάνω στα ζυμαρικά και τη βάζετε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Πασπαλίζετε με άνηθο και σερβίρετε.
Μπορείτε αντί για πέστροφα να χρησιμοποιείτε καπνιστό σολομό.