alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

farfales large

Ένα αναπάντεχο πάντρεμα των ζυμαρικών με μια έκρηξη αρωματικών μπαχαρικών που δένουν απόλυτα με τα καρότα και το χυμό πορτοκαλιού

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΡΦΑΛΕΣ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΥΜΙΝΟ

farfales large

Ένα αναπάντεχο πάντρεμα των ζυμαρικών με μια έκρηξη αρωματικών μπαχαρικών που δένουν απόλυτα με τα καρότα και το χυμό πορτοκαλιού

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 7€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 φλιτζάνια φαρφάλες
  • 1 κουτ. σουπ. μέλι
  • 1 κουτ.γλυκ. σπόρους κύμινου
  • 1 κουτ.γλυκ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 κουτ. σουπ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

  • 3 μέτρια καρότα καθαρισμένα
  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 2 κουτ. σουπ. χυμό πορτοκάλι
  • αλάτι, πιπέρι

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα τις φαρφαλες με μπόλικο αλατισμένο νερό και βράζετε μαζί με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σύμφωνα με τις οδηγίες τους πακέτου.


2. Τρίβετε τα καρότα σε χοντρό τρίφτη και τα ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε στα καρότα το μέλι, το αλάτι και 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.


3. Σοτάρετε σε ένα τηγάνι μια κουταλιά ελαιόλαδο με τους σπόρους κυμίνου μέχρι να βγάλουν το άρωμα τους. Στο τέλος προσθέτετε στο τηγάνι την πάπρικα μαζί με την κανέλα.


4. Σουρώνετε τις φαρφαλες με ένα σουρωτήρι και τις τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά και προσθέστε στο μπολ το μείγμα με τα καρότα, τα μπαχαρικά, το χυμό πορτοκαλιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύετε ελαφρά όλα τα υλικά.


5. Τοποθετείτε το μπολ με την σαλάτα για 20 λεπτά στο ψυγείο. Σερβίρετε κρύα με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Η μέθοδος τηγανίσματος των ολόκληρων σπόρων μπαχαρικών είναι πολύ διαδεδομένη στην Μέση Ανατολή και κυρίως την Ινδία. Αναφέρεται σε πολλάσυγγράμματα και μαγειρικές του 18ου αιώνα ως ο καλύτερος τρόπος απελευθέρωσης της ευωδιάς των μπαχαρικών σε λιπαρή ουσία.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face