alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

mesogeiaka zumarika top

Ανοιξιάτικο πιάτο με εντελώς ξεχωριστό χαρακτήρα και με γεύση δροσερή και μοναδική που θα σας ενθουσιάσει!

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

mesogeiaka zumarika top

Ανοιξιάτικο πιάτο με εντελώς ξεχωριστό χαρακτήρα και με γεύση δροσερή και μοναδική που θα σας ενθουσιάσει!

Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 2 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 πακέτο ζυμαρικά βίδες
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1/2 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι άσπρο ξηρό κρασί
  • 1 κονσέρβα καρδιές αγκινάρας στραγγισμένες ή 3 φρέσκιες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
  • 1/3 φλιτζάνι ελιές Καλαμών κομμένες στα τέσσερα κατά μήκος
  • 6 ντοματίνια κομμένα στα δύο
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • Χοντρό αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρεύετε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζετε.


2. Βάζετε ξανά τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα. Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε το κρεμμύδι , το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε ανά διαστήματα για 3 -4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.


3. Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε για περίπου 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνετε μέσα τις αγκινάρες και μαγειρεύετε για 2 -3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέστε τις ελιές και τις μισές ντομάτες.


4. Μαγειρεύετε για λίγα λεπτά. Προσθέστε τα ζυμαρικά στο τηγάνι. Ρίχνετε μέσα τις υπόλοιπες ντομάτες, το ελαιόλαδο, το τυρί και τον βασιλικό.


5. Σερβίρετε αμέσως και πασπαλίστε με τυρί.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face