alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

milanese top

Δεν υπάρχει τίποτε πιο φίνο και απολαυστικό από ένα καλοχυλωμένο ΡΙΖΟΤΟ ΜΙΛΑΝΕΖΕ!

ΡΙΖΟΤΟ ΜΙΛΑΝΕΖΕ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

milanese top

Δεν υπάρχει τίποτε πιο φίνο και απολαυστικό από ένα καλοχυλωμένο ΡΙΖΟΤΟ ΜΙΛΑΝΕΖΕ!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 6 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 2 φλιτζάνια ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
  • 1 1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
  • 5 φλιτζάνια ζεστό ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 κουτ.γλυκ. σαφράν
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το λουκάνικο και το σοτάρετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε ½ φλιτζάνι κρασί και το αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Αποσύρετε και αφήνετε στην άκρη.


2. Σε βαριά και στενή κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό βουτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 5 λεπτά. Ρίχνετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 λεπτά ακόμα μέχρι να γυαλίσει το ρύζι. Ανακατεύετε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα και αλατίζετε προσεκτικά.


3. Προσθέτετε σταδιακά το κρασί και το αφήνετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε κουταλιά – κουταλιά το ζεστό ζωμό μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει το σαφράν.


4. Δυναμώνετε τη θερμοκρασία μέχρι το ριζότο να αρχίσει να βράζει δυνατά για 1-2 λεπτά. Τότε, χαμηλώνετε την θερμοκρασία ώστε να σιγοβράζει. Δεν σταματάτε καθόλου το ανακάτεμα με την ξύλινη κουτάλα ώστε να «ανοίξουν» οι κόκκοι του ρυζιού. Μαγειρεύετε μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά (περίπου το 80%) ανακατεύοντας συνεχώς.


5. Τέλος ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο, πολύ παγωμένο από το ψυγείο, την παρμεζάνα και το λουκάνικο και ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να χυλώσει το ριζότο. Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα προσθέτετε το λουκάνικο και σερβίρετε αμέσως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να το σερβίρετε και σκέτο χωρις λουκάνικο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face