Για 10 κομμάτια ()
1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μαγιά μαζί με το ελαιόλαδο και το αλάτι . Προσθέστε δυο φλιτζάνια χλιαρό νερό και διαλύστε την μαγιά. Προσθέστε το μισό αλεύρι ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να σχηματισθεί ένας αραιός χυλός. Σκεπάστε με βαμβακερή πετσέτα και αφήστε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο και να φουσκώσει καλά τουλάχιστον για 40-45 λεπτά. Εντωμεταξύ , μουσκέψτε τα δαμάσκηνα για μισή ώρα περίπου σε ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι.
2. Αφού φουσκώσει το αρχικό ζυμάρι προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και αρχίστε να ζυμώνετε ρίχνοντας σιγά – σιγά χλιαρό νερό μέχρι να σφίξει η ζύμη και να γίνει ομοιογενής και ελαστική. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο αλεύρι στο μπολ του ζυμώματος. Αφήστε το ζυμάρι σκεπασμένο με πετσέτα και ξανά σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο για 45-50 λεπτά.
3. Αδειάστε την ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και πασπαλίστε και ένα χονδρό πλάστη με αλεύρι . Ανοίξτε το ζυμάρι με το πλάστη σε ένα φύλλο πάχους 1 εκ. Κόψτε το φύλλο με το μαχαίρι σε τετράγωνο κομμάτι. Γεμίστε τα δαμάσκηνα με το καρύδι και αραδιάστε τα το ένα δίπλα στο άλλο κατά μήκος στην επάνω μεριά του φύλλου . Ρολάρετε το φύλλο δυο ολόκληρες στροφές και απλώστε παράλληλα στο ρολό το μπέικον πασπαλίστε με τους σπόρους μάραθου και συνεχίστε το τύλιγμα.
4. Λαδώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στην μέση χωρίς σχέδια . Βάλτε το ρολό μέσα και ενώστε με τα δάχτυλα σας τις άκριες για να μην ανοίξει.
5. Σκεπάστε με βαμβακερή πετσέτα και αφήστε το σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο θα σας πάρει περίπου μια ώρα.
6. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 50-60 λεπτά. Ξεφορμάρετε και αφήστε το επάνω σε μια σχάρα να κρυώσει. Κόψτε σε φέτες.