Logo

prasokimadopita top 12 01 2017

Νόστιμη, εύκολη, γρήγορη ακόμη και γι αυτούς που είναι εντελώς άσχετοι με τη μαγειρική!

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΠΑΝΑΚΟΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

prasokimadopita top 12 01 2017

Νόστιμη, εύκολη, γρήγορη ακόμη και γι αυτούς που είναι εντελώς άσχετοι με τη μαγειρική!

 

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για από πάνω

Για τη γέμιση με πράσα

Για τη γέμιση με τον κιμά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βουτυρώνετε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί και στρώνετε 6 φύλλα ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ βουτυρωμένα μεταξύ τους, αφήνοντας τα να εξέχουν γύρω από το ταψί. Διπλώνετε ένα φύλλο στα 4 , επίσης βουτυρωμένο και το βάζετε στο κέντρο του ταψιού.

  2. Για την γέμιση με τα πράσα: Πλύνετε τα χορταρικά (το πράσο, το σπανάκι ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ και το μαϊντανό) πολύ καλά και αφήστε τα να στραγγίσουν. Ψιλοκόψτε όλα και ρίξτε τα σε ένα μπολ. Προσθέστε αλάτι και τρίψτε τα με τα χέρια σας καλά μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Κατόπιν πιέστε τα μέσα σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά όλα τα υγρά και ξαναβάλτε τα στο μπολ. Προσθέστε τη φέτα , το πιπέρι, το λάδι και το αυγό χτυπημένο. Τοποθετείστε το μείγμα πάνω στο μισό ταψί.

  3. Για την γέμιση με τον κιμά: Σε μία μικρή κατσαρόλα, ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι και τα καρότα. Σβήνετε με το λευκό κρασί και προσθέτετε το κύμινο, την κανέλα, το αυγό χτυπημένο, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζετε 6 λεπτά- 7 λεπτά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά. Στο τέλος ρίχνετε τη φρυγανιά, ανακατεύετε και τοποθετείτε το μείγμα στο άλλο μισό του ταψιού. Γυρίζετε τα φύλλα που προεξέχουν προς τα μέσα, σχηματίζοντας ένα στρογγυλό στεφάνι.

  4. Φτιάξτε το κουρκούτι: Σε ένα μπολ χτυπήστε με σύρμα χειρός το γιαούρτι με τα αυγά, το γάλα και τη φέτα θρυμματισμένη μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός. Περιχύστε με αυτόν την πίτα και ψήστε τη στη μεσαία σχάρα του φούρνου στους 180ο C στον αέρα για 45΄-50΄. Αποσύρετε και αφήστε την πίτα να κρυώσει ελαφρώς. Κόψτε σε κομμάτι και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μην χρησιμοποιήσετε πολύ αλάτι στα χόρτα γιατί θα γίνουν αλμυρά.

Φτιάξτε την πίτα σε ρηχό ταψί για να μην γίνει παχιά και να ψηθεί καλύτερα.

Μπορείτε πριν γυρίσετε το φύλλο σε στεφάνη, να το γεμίσετε με λίγη φέτα και σουσάμι για περισσότερη γεύση.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template