Logo

corn bread top

Αυτό λοιπόν το ψωμί με καλαμπόκι, βρίσκω ότι έχει μια βαθιά, υπέροχη νοστιμιά και μια στιβαρότητα που λάτρεψα από την πρώτη στιγμή

ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΟΨΩΜΟ

corn bread top

Αυτό λοιπόν το ψωμί με καλαμπόκι, βρίσκω ότι έχει μια βαθιά, υπέροχη νοστιμιά και μια στιβαρότητα που λάτρεψα από την πρώτη στιγμή

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Διαλύετε τη μαγιά σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Κοσκινίζετε το καλαμποκάλευρο και το σκληρό αλεύρι σε ένα μπολ. Ανοίγετε μια μικρή λακκούβα στη μέση και ρίχνετε το ελαιόλαδο, το μείγμα της μαγιάς και το αλάτι. Προσθέτετε λίγο – λίγο το νερό, όσο είναι απαραίτητο για να προκύψει ένα παχύρρευστο και ομοιογενές μείγμα. Ανακατεύετε τον χυλό με μια ξύλινη κουτάλα.


2. Αλείφετε ένα τετράγωνο ταψί, 32 εκ., με λίγο ελαιόλαδο και αδειάζετε το μείγμα. Το απλώνετε ομοιόμορφα με τη βοήθεια μιας βρεγμένης σπάτουλας.


3. Ψήνετε το ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήνετε το ψωμί να κρυώσει.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να το εμπλουτίσετε με σπόρους από κύμινο ή μάραθο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template