Για 8 άτομα ()
1. Διαλύετε τη μαγιά σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Κοσκινίζετε το καλαμποκάλευρο και το σκληρό αλεύρι σε ένα μπολ. Ανοίγετε μια μικρή λακκούβα στη μέση και ρίχνετε το ελαιόλαδο, το μείγμα της μαγιάς και το αλάτι. Προσθέτετε λίγο – λίγο το νερό, όσο είναι απαραίτητο για να προκύψει ένα παχύρρευστο και ομοιογενές μείγμα. Ανακατεύετε τον χυλό με μια ξύλινη κουτάλα.
2. Αλείφετε ένα τετράγωνο ταψί, 32 εκ., με λίγο ελαιόλαδο και αδειάζετε το μείγμα. Το απλώνετε ομοιόμορφα με τη βοήθεια μιας βρεγμένης σπάτουλας.
3. Ψήνετε το ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήνετε το ψωμί να κρυώσει.
Μπορείτε να το εμπλουτίσετε με σπόρους από κύμινο ή μάραθο.