alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kolios-ladokola top

Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ένα ελαφρύ δείπνο, πλούσιο σε σίδηρο και βιταμίνη C, και φτωχό σε θερμίδες και λίπος

ΨΗΤΟΣ ΚΟΛΙΟΣ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

kolios-ladokola top

Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ένα ελαφρύ δείπνο, πλούσιο σε σίδηρο και βιταμίνη C, και φτωχό σε θερμίδες και λίπος

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 2 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 βολβούς φινόκιο κομμένους στη μέση
  • 1 κουτ. σουπ. σπόρους μάραθου ή γλυκάνισου
  • 1 κουτ.γλυκ. μουστάρδα σε κόκκους
  • 1 κουτ. σουπ. κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κολιό καθαρισμένο
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
  • 1/2 λάιμ κομένο στα τέσσερα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε και στεγνώνετε καλά το ψάρι. Αλατίζετε καλά ολόκληρο το ψάρι καθώς και εσωτερικά στην κοιλιά. Παίρνετε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα, την αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και στο κέντρο της τοποθετείτε το ψάρι. Προσθέτετε το φινόκιο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις φέτες λεμονιού, το σκόρδο και το λάιμ.


2. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και προσθέτετε τους σπόρους μάραθου, τους κόκκους μουστάρδας και πιπεριού.


3. Τυλίγετε τη λαδόκολλα σφιχτά και την κλείνετε με ένα σπάγκο. Τοποθετείτε τη λαδόκολλα με το ψάρι σε ένα ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ανοίγετε τη λαδόκολλα και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 5 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε το ψάρι να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρετε

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μην χρησιμοποιήσετε περισσότερο ελαιόλαδο διότι ο κολιός είναι ένα λιπαρό ψάρι και θα βγάλει στο ψήσιμο το δικό του.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face