Για 2 άτομα ()
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετείτε το τρίμμα ψωμιού, το αλάτι , το πιπέρι το μαϊντανό, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού σε ένα μπολ και τα αναμειγνύετε. Πάναρετε τα φιλέτα, βουτάτε στο χτυπημένο αυγό και τα πιέζετε στο μείγμα του ψωμιού ώστε να καλυφτούν πολύ καλά.
2. Σε ένα τηγανι σζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ψήνετε το φιλέτο για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια αραδιαζετε τα φιλέτα σε ενα το ταψί στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5 λεπτά στους 200 βαθμούς.
3. Ρίχνετε τον αρακά σε ένα μπολ και τον σπάτε ελαφρά με ένα πιρούνι. Προσθέτετε το δυόσμο, τα μυρώνια, αλάτι, το ελαιόλαδο και 4 - 5 σταγόνες λεμόνι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε τα φιλέτα με τον αρακά και τα λεμόνια.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την συνταγη αυτή και φιλέτα γλώσσας, ή φιλέτα παστού μπακαλιάρου.