Για 2 άτομα ()
1. Καθαρίζετε ή λέτε στον ψαρά σας να σας καθαρίσει το ψάρι από λέπια και εντόσθια. Αλατοπιπερώνετε την κοιλιά του και εξωτερικά. Το ακουμπάτε στην σχάρα του φούρνου ή στα κάρβουνα και ψήνετε για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
2. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την σάλτα: Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνετε τον μαϊντανό, το σκόρδο την ντομάτα και τον πελτέ μαζί να σοκαριστούν ελαφρώς. Έπειτα προσθέτετε το κρασί να βράσει για 5' λεπτά. Τέλος ρίχνετε την ζάχαρη, το λεμόνι και το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
3. Μεταφέρετε το ψητό ψάρι σε μια πιατέλα, περιχύνετε αμέσως με την ζεστή σάλτσα και σερβίρετε.
Μπορείτε να τοποθετήσετε τις τσιπούρες ή άλλα ψάρια σε ένα ταψί στον φούρνο και να τα περιχύσετε πριν τα ψήσετε με αυτήν την σάλτσα ντομάτας. Ψήστε μετά στους 180 βαθμούς για μια ώρα.