alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

SOLOMOS saltsa portokali

Ανέλπιστος συνδυασμός του λιπαρού σολομού με το υπόπικρο σταμναγκάθι και την υπόξινη σάλτσα πορτοκαλιού

ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ

SOLOMOS saltsa portokali

Ανέλπιστος συνδυασμός του λιπαρού σολομού με το υπόπικρο σταμναγκάθι και την υπόξινη σάλτσα πορτοκαλιού

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 25€, Αρκετά ακριβή

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1/2 κιλό σταμναγκάθι
  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1/4 φλιτζάνι μηλόξιδο
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 1/4 κουτ.γλυκ. μπούκοβο
  • 1 πορτοκάλι, χωρίς κουκούτσια, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαριζετε και κόβετε το στέλεχος της ρίζας από τα χόρτα. Τα πλένετε και τα βράζετε για 8΄. Τα μεταφέρετε σε ένα τρυπητό, τα αφήνετε να στραγγίσουν και ετοιμάζετε το ψάρι.


2. Λιώνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Πασπαλίζετε τον σολομό με αλάτι και πιπέρι και τον σοτάρετε για 4' από κάθε πλευρά. Μεταφέρετε τον σολομό σε ένα πιάτο και τον σκεπάζετε με μια μεβράνη για να μείνει ζεστός.


3. Ανεβάζετε τη θερμοκρασία στην κατσαρόλα και προσθέτετε το κρασί, κατόπιν το σκόρδο, το πορτοκάλι, το χυμό πορτοκαλιου και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μαγειρεύετε για 5'-7' ή μέχρι η σάλτσα να μειωθεί στο μισό και να πήξει λίγο. Βάζετε στη βάση του πιάτου λίγο σταμναγκάθι και από πάνω τον σολομό. Περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αντί για σταμναγκάθι, μπορείτε να συνοδέψετε το σολομό με μαρούλι και ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, που θα ζεματίσετε για 2΄ μόνο ή αν είναι καλοκαίρι με βλίτα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face