Για 6 άτομα ()
1. Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια σας, αφήνοντας τα κεφάλια μόνο και πετώντας όλα τα εντόσθια και τα λέπια. Τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια ή τα αφήνετε ολόκληρα ανάλογα το μέγεθος.
2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι σας. Ρίχνετε το σέλινο, τις πατάτες και το καρότο και μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά.
3. Ρίχνετε το κρασί ή το μπράντυ, αυξάνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνετε και τις ντομάτες και μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας περιοδικά. Ρίχνετε το ζεστό νερό και το αφήνετε να βράσει. Μαγειρεύετε για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία και πάντα με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας.
4. Ρίχνετε τα ψάρια σας και σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε αλάτι και μαύρο πιπέρι σε μύλο McCORMICK.
5. Απομακρύνετε τα ψάρια από τη σούπα με μία τρυπητή σπάτουλα και τα αραδιάζετε σε μια πιατέλα. Αφαιρείτε τα λαχανικά μαζί με λίγο ζωμό και τα αλέθετε στο μίξερ. Αδειάζετε τον πολτό στην σούπα, δοκιμάζετε και διορθώνετε την γεύση με λίγο αλάτι ή πιπέρι. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό ακόμα και ξαναβράζετε για 2-3 λεπτά. Σερβίρετε τη σούπα μας αμέσως σε βαθιά μπολ και συνοδεύουμε με τα ψάρια στο πλάι.
Αν χρησιμοποιήσετε μικρά πετρόψαρα, η σούπα σας θα γίνει πιο νόστιμη, αλλά θα πρέπει να βάλετε τα ψάρια σε διχτάκι για να μην διαλύσουν