alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

soupa tou psara top 16 02 2017

Η ψαρόσουπα αυτή έχει πυκνή και πλούσια υφή, γεύση θάλασσας και ιδιαίτερα αρώματα από τις καραβίδες και την ποικιλία των  ψαριών.

 

ΣΟΥΠΑ ΤΟΥ ΨΑΡΑ

soupa tou psara top 16 02 2017

Η ψαρόσουπα αυτή έχει πυκνή και πλούσια υφή, γεύση θάλασσας και ιδιαίτερα αρώματα από τις καραβίδες και την ποικιλία των  ψαριών.

 

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 30€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 κιλά ανάμεικτα ψάρια όπως (σφυρίδα, μπακαλιάρος ,πεσκανδρίτσα, σκορπίνα, καπόνι)
  • 10 γαρίδες ή καραβίδες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 κομμάτια σέλινο χοντροκομμένα
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι μπράντυ ή λευκό ξηρό κρασί
  • 2 μέτριες ντομάτες, χωρίς τη φλούδα και κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • 1 1/2 λίτρο ζεστό νερό
  • Χυμός λεμόνι
  • Αλάτι
  • Μαύρο Πιπέρι σε μύλο McCORMICK

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια σας, αφήνοντας τα κεφάλια μόνο και πετώντας όλα τα εντόσθια και τα λέπια. Τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια ή τα αφήνετε ολόκληρα ανάλογα το μέγεθος.


2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι σας. Ρίχνετε το σέλινο, τις πατάτες και το καρότο και μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά.


3. Ρίχνετε το κρασί ή το μπράντυ, αυξάνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνετε και τις ντομάτες και μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας περιοδικά. Ρίχνετε το ζεστό νερό και το αφήνετε να βράσει. Μαγειρεύετε για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία και πάντα με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας.


4. Ρίχνετε τα ψάρια σας και σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε αλάτι και μαύρο πιπέρι σε μύλο McCORMICK.


5. Απομακρύνετε τα ψάρια από τη σούπα με μία τρυπητή σπάτουλα και τα αραδιάζετε σε μια πιατέλα. Αφαιρείτε τα λαχανικά μαζί με λίγο ζωμό και τα αλέθετε στο μίξερ. Αδειάζετε τον πολτό στην σούπα, δοκιμάζετε και διορθώνετε την γεύση με λίγο αλάτι ή πιπέρι. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό ακόμα και ξαναβράζετε για 2-3 λεπτά. Σερβίρετε τη σούπα μας αμέσως σε βαθιά μπολ και συνοδεύουμε με τα ψάρια στο πλάι.


ΧΡΗΣΙΜΟ


Αν χρησιμοποιήσετε μικρά πετρόψαρα, η σούπα σας θα γίνει πιο νόστιμη, αλλά θα πρέπει να βάλετε τα ψάρια σε διχτάκι για να μην διαλύσουν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face