Logo

karota-glase top

Ίσως ότι πιο νόστιμο έχετε δοκιμάσει με μαγειρεμένο καρότο. Υπέροχη γλυκιά γεύση, υφή μαλακή όπου το λαχανικό λιώνει στο στόμα και υπέροχο άρωμα από αστεροειδή γλυκάνισο. Συνοδέψτε ένα ροδαλό γουρουνόπουλο φούρνου ή μια γαλοπούλα γεμιστή με κάστανα

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΑΡΟΤΑ ΜΕ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΚΑΙ ΣΥΚΟΜΕΛΟ

karota-glase top

Ίσως ότι πιο νόστιμο έχετε δοκιμάσει με μαγειρεμένο καρότο. Υπέροχη γλυκιά γεύση, υφή μαλακή όπου το λαχανικό λιώνει στο στόμα και υπέροχο άρωμα από αστεροειδή γλυκάνισο. Συνοδέψτε ένα ροδαλό γουρουνόπουλο φούρνου ή μια γαλοπούλα γεμιστή με κάστανα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 9€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για το σερβίρισμα

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Διαλέγουμε χοντρά καρότα. Τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε και τα κόβουμε κατά μήκος σε μπαστούνια 4 - 5 εκ.


2. Πασπαλίζουμε τον πάτο μιας ρηχής κατσαρόλας με την καστανή ζάχαρη και τοποθετούμε τα μπαστουνάκια καρότου το ένα δίπλα στο άλλο.


3. Περιχύνουμε με τους χυμούς εσπεριδοειδών, το συκόμελο το βούτυρο , τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο. Πασπαλίζουμε με ξύσμα πορτοκαλιού.


4. Μαγειρεύουμε με κλειστή κατσαρόλα για 20' και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.


5. Αναποδογυρίζουμε τα καραμελωμένα καρότα σε μια πιατέλα και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αντί για συκόμελο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα «βαρύ» μέλι από πεύκο ή καστανιά.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template