Για 2 Δωδεκάδες ()
1. Κόβετε τις λωρίδες του μπέικον κατά μήκος στη μέση και τις τηγανίζετε σε έναν μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνουν σχεδόν τραγανές. Στη συνέχεια τις «στραγγίζετε» και τυλίγετε με το κάθε κομμάτι 1 δαμάσκηνο και το στερεώνετε με 1 οδοντογλυφίδα. Αραδιάζετε τα τυλιγμένα δαμάσκηνα σε ένα ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί.
2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, τη μαγιονέζα και τη σάλτσα τσίλι και περιχύνετε με το μείγμα δαμάσκηνα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Την ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε και με κάστανα βρασμένα για 6 λεπτά και καθαρισμένα.