Logo

PATATATO large

Ένα μοναδικής νοστιμιάς φαγητό, απλό, χορταστικό και εφόσον είναι σωστά φτιαγμένο, μοναδικό στο είδος του. Τη συνταγή που σας δίνω παρακάτω τη δοκίμασα σε παραδοσιακά πανηγύρια στη Σχοινούσα και την Αμοργό

ΜΟΣΧΑΡΙ ΠΑΤΑΤΑΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

PATATATO large

Ένα μοναδικής νοστιμιάς φαγητό, απλό, χορταστικό και εφόσον είναι σωστά φτιαγμένο, μοναδικό στο είδος του. Τη συνταγή που σας δίνω παρακάτω τη δοκίμασα σε παραδοσιακά πανηγύρια στη Σχοινούσα και την Αμοργό

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 2-3΄ να ροδίσει ελάχιστα. Προσθέτετε το κρέας που έχετε κόψει σε μέτρια κομμάτια και το σοτάρετε και αυτό, από όλες τις πλευρές. Ρίχνετε δυο φλιτζάνια νερό και σκεπάζετε, αφήνοντας το κρέας να σιγοβράσει για 45΄ περίπου.

 

2. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τις πατάτες που έχετε κόψει στα τέσσερα, την κανέλα, τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό, τη φρέσκια ντομάτ, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνετε.

 

3. Μαγειρεύετε το φαγητό με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και το κρέας, περίπου για 25΄. Στο διάστημα αυτό δεν ανακατεύετε το φαγητό για να μην «σπάσουν» οι πατάτες. Σερβίρεται ζεστό. 

ΧΡΗΣΙΜΟ 

Είναι μια συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε και με κοτόπουλο και με μοσχάρι αλλά και με αρνί. Απλώς θα διαφοροποιηθεί ο χρόνος ψησίματος.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template