alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

MPRIZOLA-GALAKTOS large

Η σάλτσα γραβιέρας θα απογειώσει τη γεύση μιας ζουμερής μοσχαρίσιας μπριζόλας. Απαραίτητο και επιβαλλόμενο (αξεσουάρ στο πιάτο) οι χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΡΑΒΙΕΡΑΣ

MPRIZOLA-GALAKTOS large

Η σάλτσα γραβιέρας θα απογειώσει τη γεύση μιας ζουμερής μοσχαρίσιας μπριζόλας. Απαραίτητο και επιβαλλόμενο (αξεσουάρ στο πιάτο) οι χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρ. 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 25€, Αρκετά ακριβή

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος

Για μαρινάδα

  • 10 φύλλα ματζουράνας φρέσκα
  • 4 κλαδάκια θυμάρι
  • 10 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 6 κουτ. σουπ. χυμό λεμόνι
  • 1 κουτ.γλυκ. ξύσμα λεμονιού

Για τη γέμιση

  • 5 κουτ. σουπ. φρέσκο ανθότυρο
  • 4 κουτ. σουπ. ξυνομυτζήθρα
  • 4 κουτ. σουπ. ξυνόγαλο

Για τη σάλτσα

  • 400 mL κρέμα γάλακτος
  • 350 γρ. γλυκιά γραβιέρα
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι πράσινο φρεσκοτριμμένο
  • 2 φύλλα ματζουράνας φρέσκα

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Μαρινάρετε τις μπριζόλες. Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τα υλικά της μαρινάδας και τοποθετείττε μέσα τις μπριζόλες. Αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα.

 

2. Κατόπιν βγάζετε από το μπολ, τις στραγγίζετε και τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας. Βάζετε τη μια μπριζόλα επάνω σε ένα ξύλο κοπής. Με τη μύτη ενός μαχαιριού φιλεταρίσματος, καλά ακονισμένου, δημιουργήστε στο κέντρο της μια τομή 1-2 εκ. Έχοντας το μαχαίρι καρφωμένο μέσα στο κρέας, με μικρές κοφτές κινήσεις δεξιά-αριστερά ανοίγετε μια «τσέπη». Επαναλάβετε τη διαδικασία και με τις άλλες τρεις μπριζόλες.

 

3. Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη γέμιση και ανακατεύετε τα καλά με ένα κουτάλι. Το μείγμα πρέπει να είναι σφιχτό για να μη χυθεί η γέμιση στο ψήσιμο. Κατόπιν γεμίζετε με το μείγμα της γέμισης ένα κορνέ με μύτη 5 εκ. (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουταλάκι. Ανοίγετε με τα δάχτυλά σας τις σχισμές στις μπριζόλες και γεμίζετε τις με το μείγμα του κορνέ ή το κουταλάκι. Κλείνετε τις σχισμές με οδοντογλυφίδες.

 

4. Ψήνετε στη σχάρα ή σε γκριλιέρα-τηγάνι για 8΄-10΄ αν τη θέλετε καλοψημένη, ή για 4΄-6΄ αν τη θέλετε μέτρια ψημένη.

 

5. Φτιάχνετε τη σάλτσα. Βάζετε σε μια κατσαρόλα σε δυνατή θερμοκρασία, την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να βράσει για 6΄-8΄ μέχρι να μείνει το 1/3 της αρχικής ποσότητας του ζωμού. Κατόπιν χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και προσθέτετε το γιαούρτι, το τυρί και τη μαντζουράνα. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι και αφήνετε στη φωτιά για 10΄, μέχρι να λιώσει το τυρί. Μόλις δέσει η σάλτσα, αποσύρετε από τη φωτιά. Δοκιμάζετε, και αν χρειάζεται προσθέστε αλατοπίπερο. Στη συνέχεια βάζετε τις μπριζόλες σε πιάτα και τις περιχύνετε με την σάλτσα. Συνοδεεύετε με κυδωνάτες πατάτες τηγανητές και σερβίρετε. 

ΧΡΗΣΙΜΟ 

Το ψήσιμο εξαρτάται από το πάχος της μπριζόλας. Επομένως προσέξτε ιδιαίτερα, επειδή μπορεί να καούν ή να μείνουν άψητες.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face