Logo

SPARAGGIA PROSCIUTTO large

Ντελικάτο πιάτο το οποίο μπορείτε να φτιάξετε τόσο με λευκά όσο και με πράσινα σπαράγγια. Πάντως να ξέρετε ότι η καλύτερη εποχή του είναι η άνοιξη, όταν τα σπαράγγια είναι φρέσκα και δροσερά

ΛΕΥΚΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

SPARAGGIA PROSCIUTTO large

Ντελικάτο πιάτο το οποίο μπορείτε να φτιάξετε τόσο με λευκά όσο και με πράσινα σπαράγγια. Πάντως να ξέρετε ότι η καλύτερη εποχή του είναι η άνοιξη, όταν τα σπαράγγια είναι φρέσκα και δροσερά

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Αρκετά ακριβή

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για τη σάλτσα

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Με τον αποφλοιωτή της πατάτας ξεφλουδίζετε το στέλεχος από τα σπαράγγια και τα κόβετε στο σημείο που αρχίζουν να σκληραίνουν. Τα βράζετε σε αλατισμένο νερό για 12-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε καλά σε ένα τρυπητό σκεύος.

 

2. Αναμειγνύετε σε ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς το χυμό του πορτοκαλιού, τη μουστάρδα και το μέλι με λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το σχοινόπρασο λίγο πριν σερβίρετε.

 

3. Χωρίζετε τα σπαράγγια σε 4 πιάτα. Τυλίγετε με το προσούτο γύρω-γύρω τα σπαράγγια, ραντίζετε με τη σάλτσα και σερβίρετε. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Για να καθαρίσετε τα σπαράγγια, πιέζετε ελαφρά το κάτω μέρος για να βρείτε το σημείο στο οποίο σπάνε από μόνα τους και το πετάτε. Αν έχουν ίνες τα ξεφλουδίζετε με έναν αποφλοιωτή αλλά με προσοχή μιας και οι ευαίσθητες άκρες ραγίζουν εύκολα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template