alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

PRASA-DAMASKINA large

Νηστήσιμο φαγητό της Βόρειας Ελλάδας το οποίο μπορούμε να συναντήσουμε σε δεκάδες παραλλαγές, όπως με προσθήκη κυδωνιού, κάστανου ή πατάτας

ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

PRASA-DAMASKINA large

Νηστήσιμο φαγητό της Βόρειας Ελλάδας το οποίο μπορούμε να συναντήσουμε σε δεκάδες παραλλαγές, όπως με προσθήκη κυδωνιού, κάστανου ή πατάτας

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 7€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 6 μέτρια πράσα
  • 150 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • 3 σταγόνες ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε και καθαρίζετε τα πράσα. Κρατάτε μόνο τα τρυφερά μέρη και τα κόβετε σε κομμάτια μήκους 4 εκ. περίπου. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.

 

2. Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2-3' ακόμη.

 

3. Προσθέτετε στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά και ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό. Μαγειρεύετε το μείγμα σε χαμηλή θερμοκρασία για 10΄. Προσθέτετε τέλος τα δαμάσκηνα και ανακινείτε ελαφρά το σκεύος για να ανακατευτούν τα υλικά. Τα αφήνετε να βράσουν για 15' περίπου και όταν μαλακώσουν αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά. Αφήνετε για 15' με κλειστό το καπάκι του σκεύους και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Στην Σκόπελο υπάρχουν τα περίφημα ξινά δαμάσκηνα τα οποία δίνουν εξαιρετική γεύση στο φαγητό και έρχονται σε αντίθεση πολύ αρμονικά με την γλυκύτητα των πράσων.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face