Logo

KOUNOUPIDI-FOURNOU large

Ένα διαφορετικό σουφλέ, όπου η γλυκιά γραβιέρα σε συνέργεια με το νούμπουλο ή λούζα, εξουδετερώνουν τη δυσάρεστη μυρωδιά του κουνουπιδιού

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΟΥΖΑ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

KOUNOUPIDI-FOURNOU large

Ένα διαφορετικό σουφλέ, όπου η γλυκιά γραβιέρα σε συνέργεια με το νούμπουλο ή λούζα, εξουδετερώνουν τη δυσάρεστη μυρωδιά του κουνουπιδιού

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 15€, Αρκετά ακριβή

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε το κουνουπίδι και το χωρίζετε σε μικρά μπουκετάκια. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό, την τοποθετείτε σε δυνατή φωτιά και αλατίζετε. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνετε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι. Βράζετε μόλις για 5-6΄, τα σουρώνετε και αφήνετε να στραγγίσουν εντελώς.

 

2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο. Ζεσταίνετε και μόλις λιώσει ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε γρήγορα και συνεχώς με σύρμα (αυγοδάρτη) μέχρι να αρχίσει να ξανθαίνει ελαφρώς.

 

3. Κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα συνεχίζοντας να ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα χωρίς σβόλους.

 

4. Επαναφέρετε την κατσαρόλα στην φωτιά και σιγοβράζετε την σάλτσα ώστε να αρχίσει να πήζει ελαφρά. Ρίχνετε τη λούζα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μισό τυρί και την μουστάρδα και ανακατεύετε γρήγορα.

 

5. Αδειάζετε τη σάλτσα στο μπολ με το κουνουπίδι και ανακατεύετε πολύ καλά. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε σε φούρνο στους 180° C για 8΄ περίπου ή μέχρι να σχηματιστεί από πάνω μια ροδοκόκκινη κρούστα. Σερβίρεται ζεστό.

 

Aπό το βιβλίο "Μαγείρισσα Πρώτων Βοηθειών"
Φωτογραφία:Τίνα Webb

ΧΡΗΣΙΜΟ

Φτιάξτε το μια μέρα πριν και ψήστε το στον φούρνο την επόμενη ημέρα. Ιδανικό για να αξιοποιηθεί το βραστό κουνουπίδι ή το μπρόκολο που σας έχει μείνει. Επίσης ένας πολύς καλός τρόπος για να πείσετε εκείνους που ενοχλούνται από τη βαριά μυρωδιά του κουνουπιδιού ή του μπρόκολου να το δοκιμάσουν αφού η απαλή κρέμα σε συνδυασμό με την γραβιέρα και το αλλαντικό «μαλακώνουν» πολύ τη γεύση τους.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template