alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kotopoulo tigania me stafulia top 02 08 2017

Καλοκαιρινή τηγανιά με την γλύκα του σταφυλιού και με τρυφερό κοτόπουλο.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙ

kotopoulo tigania me stafulia top 02 08 2017

Καλοκαιρινή τηγανιά με την γλύκα του σταφυλιού και με τρυφερό κοτόπουλο.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 στήθη κοτόπουλο ή μπούτια ξεκοκαλισμένα
  • 1/2 κιλό σταφύλια σουλτανί λευκά χωρίς κουκούτσια
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σουπ. μουστάρδα με μέλι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κόλιανδρο τριμμένο
  • 1 κουτ.γλυκ. δυόσμο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές . Το πλένετε το στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το βάζετε στην άκρη.


2. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά και προσθέτετε το κοτόπουλο. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει και σβήνετε με το κρασί μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει 1 κ. σ μουστάρδα με μέλι.


3. Αφήνετε το αλκοόλ να εξατμιστεί και σιγοβράζετε για 8-10 λεπτά.


4. Ρίχνετε τα σταφύλια ανακατεύετε και βάζετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με 4-5 κ.σ. χλιαρό νερό . Αφήστε το φαγητό να βράσει για 10 ακόμα λεπτά και σερβίρετε χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με την σάλτσα του και πασπαλισμένο με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κοτόπουλο με χοιρινή τρυφερή σπάλα



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face