Για 4 άτομα ()
1. Φτιάξτε το κεμπάπ. Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, την ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι, τη ρίγανη, το λιωμένο σκόρδο, την πάπρικα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώστε καλά το μείγμα με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθεί, σκεπάστε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 15 λεπτά.
2. Φτιάξτε τη σάλτσα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθούν καλά βάλτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι. Σοτάρετε για 1΄-2΄ ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέστε την ντομάτα κονκασέ και τη ζάχαρη. Σιγομαγειρέψτε τη σάλτσα για 30΄ με ανοιχτό καπάκι και αλατοπιπερώστε.
3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C στο γκριλ ή ετοιμάστε το μπάρμπεκιου.
4. Βγάλτε το μπολ με τον κιμά από το ψυγείο και πάρτε 4 μεταλλικές σούβλες μεσαίου μεγέθους. Γεμίστε ένα μπολ με νερό και 4-5 σταγόνες ελαιόλαδο. Βουτήξτε στα χέρια σας στο νερό, πάρτε αρκετή ποσότητα από το μείγμα του κεμπάπ και τυλίξτε το καλά γύρω από μια σούβλα. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Ψήστε τα κεμπάπ για 6΄-8΄ γυρνώντας τα μία φορά. Ψήστε τις πράσινες πιπεριές για 3΄-4΄ στο γκριλ ή στο μπάρμπεκιου.
5. Κόψτε τις αραβικές πίτες σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Βάλτε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Όταν λιώσει ρίξτε τα κομμάτια από τις πίτες και αφήστε τα να ψηθούν απ’ όλες τις πλευρές για 2΄-3΄ μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντάς τα με μια τσιμπίδα. Πασπαλίστε τα με το ξύσμα λεμονιού και τη ρίγανη. Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά και αδειάστε τις πίτες σε μια μεγάλη πιατέλα.
6. Με ένα κουτάλι βάλτε από πάνω λίγη ποσότητα από τη σάλτσα ντομάτας και το μισό γιαούρτι.
7. Βγάλτε τα κεμπάπ από τα μεταλλικά καλαμάκια, τοποθετήστε τα επάνω στις πίτες μαζί με τις ψητές πράσινες πιπεριές και σερβίρετε.
Αν θέλετε, φτιάξτε τη συνταγή για τα κεμπάπ με μοσχαρίσιο κιμά ανάμεικτο με χοιρινό.