Για 6 άτομα ()
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Κόβετε τις πατάτες στα δύο αφού τις έχετε βράσει σε μια κατσαρόλα σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τις βάζετε σε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενο στεφάνι διαμέτρου 25-26 εκ. Τον πάτο μπορείτε να τον ντύσετε με μια λαδόκολλα έτσι ώστε να ξεφορμάρετε εύκολα την ομελέτα. Από πάνω τοποθετείτε τις μισές πιπεριές και τον μισό μαϊντανό.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε με το σύρμα των αυγών μια κουταλιά της σούπας από το υγρό του βάζου με τις πιπεριές, τα αυγά, την πάπρικα, το ξινόγαλα ή το γιαούρτι, τον υπόλοιπο μαϊντανό, το σκόρδο πολτοποιημένο, το μπέικιν πάουντερ, τις υπόλοιπες πιπεριές και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε το μείγμα στις πατάτες τις οποίες έχετε τοποθετήσει στο ταψί και από πάνω ρίχνετε τις ελιές.
3. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25'-30' ή μέχρι να ψηθεί έως το κέντρο. Αφήνετε για 10' να κρυώσει το ξεφορμάρετε σε μια πιατέλα πριν το κόψετε. Σερβίρετε είτε κρύο είτε ζεστό.
Το μπέικιν πάουντερ και το ξινόγαλα ή το γιαούρτι βοηθάει στο να γίνει αφράτη η ομελέτα.