alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

omeleta fournou patatespiperies

Πλούσια, αφράτη, φουσκωτή αλλά κυρίως χορταστική, αυτή η ομελέτα φούρνου θα σας βγάλει απ' τη δύσκολη θέση. Φανταστείτε τη σε ταπεράκι για τη δουλειά, αλλά και σε μια πιατέλα στο κέντρο ενός επίσημου τραπεζιού.

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

omeleta fournou patatespiperies

Πλούσια, αφράτη, φουσκωτή αλλά κυρίως χορταστική, αυτή η ομελέτα φούρνου θα σας βγάλει απ' τη δύσκολη θέση. Φανταστείτε τη σε ταπεράκι για τη δουλειά, αλλά και σε μια πιατέλα στο κέντρο ενός επίσημου τραπεζιού.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μικρές στρογγυλές πατάτες βρασμένες
  • 250 γρ. πιπεριές Φλωρίνης βάζου, στραγγισμένες και κομμένες σε λωρίδες
  • 12 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 φλιτζάνι ξινόγαλο
  • 10 αυγά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.γλυκ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι φρεσκτριμμένο

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Κόβετε τις πατάτες στα δύο αφού τις έχετε βράσει σε μια κατσαρόλα σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τις βάζετε σε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενο στεφάνι διαμέτρου 25-26 εκ. Τον πάτο μπορείτε να τον ντύσετε με μια λαδόκολλα έτσι ώστε να ξεφορμάρετε εύκολα την ομελέτα. Από πάνω τοποθετείτε τις μισές πιπεριές και τον μισό μαϊντανό.

 

2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε με το σύρμα των αυγών μια κουταλιά της σούπας από το υγρό του βάζου με τις πιπεριές, τα αυγά, την πάπρικα, το ξινόγαλα ή το γιαούρτι, τον υπόλοιπο μαϊντανό, το σκόρδο πολτοποιημένο, το μπέικιν πάουντερ, τις υπόλοιπες πιπεριές και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε το μείγμα στις πατάτες τις οποίες έχετε τοποθετήσει στο ταψί και από πάνω ρίχνετε τις ελιές.

 

3. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25'-30' ή μέχρι να ψηθεί έως το κέντρο. Αφήνετε για 10' να κρυώσει το ξεφορμάρετε σε μια πιατέλα πριν το κόψετε. Σερβίρετε είτε κρύο είτε ζεστό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Το μπέικιν πάουντερ και το ξινόγαλα ή το γιαούρτι βοηθάει στο να γίνει αφράτη η ομελέτα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face