alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

sfouggato me xorta kai apaki top 17 03 2016

Ένα από τα πιο νόστιμα και εντυπωσιακά κρητικά φαγητά με μόλις τρία υλικά!!

ΣΦΟΥΓΓΑΤΟ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΚΙ

sfouggato me xorta kai apaki top 17 03 2016

Ένα από τα πιο νόστιμα και εντυπωσιακά κρητικά φαγητά με μόλις τρία υλικά!!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Πολύ Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 3 φλιτζάνια λαχανίδες ζεματισμένες για 2 λεπτά
  • 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 8 αυγά ολόκληρα
  • 1 φλιτζάνι απάκι κομμένο σε φέτες
  • 1/3 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 1 κουτ. σουπ. γιαούρτι στραγγιστό (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε τις λαχανίδες και τις ζεματίζετε σε βραστό νερό για 3’. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζετε. Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο σε βαρύ αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 20 εκ. και τηγανίζετε το απάκι μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτετε τις λαχανίδες και συνεχίζετε το τηγάνισμα μόλις για ένα λεπτό σε χαμηλή θερμοκρασία.


2. Χτυπάτε στη συνέχεια σε μπολ τα αυγά. Τα ρίχνετε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτετε από πάνω μερικές ακόμα λαχανίδες. Αλατοπιπερώνετε.


3. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και το μεταφέρετε όπως είναι στο φούρνο. Το ψήνετε στους 150 βαθμούς για εφτά λεπτά.


4. Σερβίρετε την ομελέτα ζεστή, συνοδεύοντας προαιρετικά με μια κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Για πιο αφράτο αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα των αυγών μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face