Logo

gyros provatina top 26 03 2018

Ο σπιτικός γύρος είναι άλλο πράγμα, πόσο μάλλον από προβατίνα μαριναρισμένη σε πλούσια μπαχαρικά και λεμόνι.

ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑΣ

gyros provatina top 26 03 2018

Ο σπιτικός γύρος είναι άλλο πράγμα, πόσο μάλλον από προβατίνα μαριναρισμένη σε πλούσια μπαχαρικά και λεμόνι.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
5 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 0€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φιλετάρετε σε λεπτές φέτες την προβατίνα. Βάζετε κάθε κομμάτι ανάμεσα σε μεμβράνη και χτυπήστε το με το σφυρί του κρέατος μέχρι να λεπτίνει αρκετά και να γίνει περίπου 1-1,5 εκ. πάχος.


2. Βάζετε σε ένα μπολ το κρέας και πασπαλίζετε με όλα τα μπαχαρικά και το αλάτι, στη συνέχεια ρίχνετε το ηλιέλαιο και το λεμόνι και ανακατεύετε καλά κάνοντας ένα ελαφρύ «μασάζ».


3. Αφήνετε να μαριναριστεί σκεπασμένη στο ψυγείο για 4-5 ώρες.


4. Σε ένα ταψί βάζετε τη μισή πατάτα με την επίπεδη επιφάνεια προς τα κάτω. Από την πάνω πλευρά κάνετε μια οριζόντια σχισμή και βάζετε μέσα το σουβλάκι (μεταλλικό ή ξύλινο).


5. Περνάτε τα κομμάτια της προβατίνας ένα ένα στο σουβλάκι φροντίζοντας να μην προεξέχουν πολύ αριστερά δεξιά, εάν προεξέχουν ισιώνεται τον γύρο με ένα μαχαίρι κόβοντας τις προεξοχές.


6. Τυλίγετε με αλουμινόχαρτο τον γύρο και τον βάζετε στο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 180 C βαθμούς. Μετά τα 45’ λεπτά βγάζετε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για ακόμα 25’ λεπτά περίπου ώστε να ξεροψηθεί.


7. Σερβίρετε σε πιτούλες με τζατζίκι, κρεμμύδι και ντομάτα ή όπως εσείς επιθυμείτε.

ΧΡΗΣΙΜΟ


Εάν έχετε κλειστού τύπου ψησταριά, με κάρβουνο ή υγραέριο, μπορείτε να ψήσετε τον γύρο και εκεί στους 150 C βαθμούς για δύο ώρες περίπου



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template