alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

katsiki gastras top 16 07 2016

Μαγικό μαγείρεμα που βασίζετε στην βραδύτητα και στην ένωση πολλών διαφορετικών γεύσεων με την βοήθεια της θέρμης της φωτιάς!

ΚΑΤΣΙΚΙ ΓΑΣΤΡΑΣ

katsiki gastras top 16 07 2016

Μαγικό μαγείρεμα που βασίζετε στην βραδύτητα και στην ένωση πολλών διαφορετικών γεύσεων με την βοήθεια της θέρμης της φωτιάς!

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 0€,

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 1/2 κιλό κατσίκι ή αρνί
  • 2 κιλά πατάτες καθαρισμένες
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 2 κλαδάκια ρίγανη ή θυμάρι η δενδρολίβανο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο με την φλούδα
  • Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
  • 1 μικρός κύβος βούτυρο φρέσκο τύπου Κέρκυρας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας με λίγο απορροφητικό χαρτί κουζίνας . Το αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη . Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις πατάτες και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός τις ντομάτες . Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και αφήνουμε τις πατάτες να μαριναριστούν για τουλάχιστον μισή ώρα.


2. Περνούμε το ταψί της γάστρας ή μια πήλινη γάστρα με καπάκι και βάζουμε στο κέντρο το κρέας κομμένο σε μεγάλα κομματάκια . Αδειάζουμε τριγύρω και τακτοποιούμε τις μαριναρισμένες πατάτες μαζί με τα ζουμιά τους. Στρώνουμε πάνω από τις πατάτες τις φέτες της ντομάτας και τις αλατίζουμε χωριστά ! Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό Σκεπάζουμε και ψήνουμε στην παραστιά.


3. Αν το ψήσουμε στον φούρνο της κουζίνας ακολουθούμε την ίδια διαδικασία δηλαδή σκεπάζουμε την γάστρα την βάζουμε στο κέντρο του φούρνου που τον έχουν προθέρμανσης στους 200 βαθμούς. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς και μετά το κατεβάζουμε στους 180 και ψήνουμε για 60 λεπτά . Ανοίγουμε το καπάκι της γάστρας αν είναι στον φούρνο και αφήνουμε να ροδίσει το φαγητό για 10 λεπτά στον φούρνο.


ΧΡΗΣΙΜΟ


Aντί για πατάτες μπορείτε να το φτιάξετε σκέτο και τα τελευταία 20 λεπτά να ρίξετε χυλοπίτες ή κριθαράκι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face