Για 12 άτομα ()
1. Φτιάχνετε το κέικ. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα για 3 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά προσέχοντας να ενσωματωθεί το πρώτο πριν ρίξετε το επόμενο. Προσθέτετε το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε και το αλεύρι και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχετε μια απαλή ζύμη. Χωρίζετε το μείγμα σε δύο μπολ. Στο ένα μπολ προσθέτετε το κακάο και ανακατεύετε.
2. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση 22 εκ. και αδειάζετε το σοκολατένιο μείγμα. Το απλώνετε ομοιόμορφα και από πάνω ρίχνετε το μείγμα με το λευκό κέικ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 45 λεπτά. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίζετε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και αυτό βγαίνει καθαρό. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο το αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά, το ξεφορμάρετε πάνω σε μια σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το γλάσο. Εφαρμόζετε ένα μπολ στο χείλος μιας κατσαρόλας με νερό που βράζει και ρίχνετε μέσα τα κομμάτια της σοκολάτας, βεβαιωθείτε ότι το μπολ δεν εφάπτεται με το νερό. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
4. Περιχύνετε με το γλάσο το κέικ, αφήνετε λίγο να σταθεροποιηθεί και πασπαλίζετε με τους σπόρους ροδιού. Μεταφέρετε το κέικ σε μια πιατέλα και σερβίρετε κομμένο σε φέτες.
Αν θέλετε να παραλείψετε το ρόδι μπορείτε να το στολίσετε με λίγες φράουλες ή φρούτα του δάσους.