alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

glykokolokitha-gemisti-kima top

Εορταστική εντυπωσιακή θα κλέψει την παράσταση σε κάθε τραπέζι που θα την παρουσιάσετε!!

ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΚΙΜΑ

glykokolokitha-gemisti-kima top

Εορταστική εντυπωσιακή θα κλέψει την παράσταση σε κάθε τραπέζι που θα την παρουσιάσετε!!

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρ.
Χρόνος μαγειρέματος: 3 ώρ. 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 22€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κολοκύθα 4-5 κιλών στρογγυλή

Για τη γέμιση

  • 250 γρ. κουκουνάρι (περασμένο από το φούρνο)
  • 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο από λάπα
  • 1 συκωταριά από κατσίκι ή αρνί βρασμένη και ψιλοκομμένη
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 3 - 4 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • χυμό από 4 - 5 λεμόνια
  • 1 φλιτζάνι ρύζι σπυρωτό
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγο μάραθα τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι χοντροτριμμένο

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αφού πλύνετε την κολοκύθα, την ανοίγετε και με ένα κουτάλι, την καθαρίζετε από μέσα, για να βγάλετε τα σπόρια και τις ίνες.


2. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε τον κιμά και τον αφήνετε, μέχρι να ασπρίσει. Μετά, προσθέτετε την συκωταριά, αφού πρώτα την έχετε πλύνει με νερό και ξύδι και την έχετε βράσει. Την σοτάρετε μαζί με τον κιμά και προσθέτετε το κρεμμύδι, και το πράσο και τα σοτάρετε όλα μαζί. Τέλος, βάζετε το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί και το αφήνετε, μέχρι να εξατμιστεί.


3. Μετά, προσθέτετε το ρύζι, το κουκουνάρι, αφού πρώτα το έχετε περάσει από τον φούρνο, τον άνηθο, και το λεμόνι.


4. Πασπαλίζετε το εσωτερικό της κολοκύθας με τον μάραθο και το χοντροκομμένο πιπέρι. Γεμίζετε την κολοκύθα με την γέμιση και την βάζετε σε ένα ταψί, αφού πρώτα την αλείψετε με λάδι και την τυλίγετε καλά με αλουμινόχαρτο.


5. Την κλείνετε με το καπάκι της και την βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο και την αφήνετε στους 250 βαθμούς για 1 ½ ώρα και μετά στους 150 βαθμούς για άλλη 1 ½ ώρα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να παραλείψετε την συκωταριά και να αυξήσετε λίγο την ποσότητα του κιμά.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face