Για 8 άτομα ()
1. Μουσκεύετε τα αποξηραμένα φρούτα σε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει μια κουταλιά της σούπας μέλι, για 1 ώρα.
2. Μεταφέρουμε τα φρούτα μαζί με το νερό σε μια κατσαρόλα και τα βάζουμε να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε το κινόα και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 20 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Τα τελευταία 2 λεπτά προσθέτετε και τα μπαχαρικά.
3. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το κινόα να κρυώσει για 20 λεπτά. Μόλις κρυώσει μεταφέρετε το μείγμα σε μια φόρμα και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 ώρα.
4. Σερβίρετε τον χαλβά περιχυμένο με 1 κουταλιά της σούπας μέλι και τα φρέσκα σύκα ή φράουλες.
Τα φρούτα που του ταιριάζουν είναι οι φράουλες, τα σταφύλια και τα ροδάκινα.