Logo

honey-pie top

Κλασσική και αξεπέραστη μελόπιτα που φτιάχνετε σε όλες τις Κυκλάδες με ή χωρίς φύλλο

ΜΕΛΟΠΙΤΑ ΣΙΦΝΟΥ

honey-pie top

Κλασσική και αξεπέραστη μελόπιτα που φτιάχνετε σε όλες τις Κυκλάδες με ή χωρίς φύλλο

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη βάση

Για τη γέμιση

Για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τη ζύμη για τη μελόπιτα. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο κομμένο σε κύβους, το αυγό και το νερό. Ζυμώνετε με τον γάντζο μέχρι να πάρετε μια μαλακή ζύμη. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγετε σε μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 ώρα.


2. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, βάζετε σε μια στρογγυλή ταρτίερα διαμέτρου 22 εκ. Πιέζοντας με τα χέρια σας ανοίγετε την ζύμη σε φύλλο και καλύπτετε τον πάτο και τα πλαϊνά της ταρτίερας. Καλύπτετε την επιφάνεια της τάρτας με αντικολλητικό χαρτί και τη γεμίζετε με όσπρια. Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά.


3. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το τυρί, το μέλι και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά, και συνεχίζετε το χτύπημα για 3-4 λεπτά.


4. Βγάζετε την φόρμα από τον φούρνο, αφαιρείτε τα όσπρια και απλώνετε στην μισοψημένη τάρτα το μείγμα της γέμιση, συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά. Όταν κρυώσει εντελώς πασπαλίζετε τη μελόπιτα με τα καραμελωμένα καρύδια, την κανέλα και λίγο μέλι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να φτιάξετε την μελόπιτα και «γυμνή» δηλαδή χωρίς βάση.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template