Logo

tarta-fraoula top

Μια τάρτα δροσερή εύκολη και χρειαζούμενη σε κάθε περίπτωση!!! Με τραγανή βάση και αφράτη κρέμα λεμονιού

ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΕΓΚΑ

tarta-fraoula top

Μια τάρτα δροσερή εύκολη και χρειαζούμενη σε κάθε περίπτωση!!! Με τραγανή βάση και αφράτη κρέμα λεμονιού

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρ. 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
2 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για γαρνίρισμα

Για τη βάση

Για τη μαρέγκα

Για την κρέμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε την κρέμα. Ρίχνετε σε μια μικρή κατσαρόλα με βαρύ πάτο τα αυγά, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και, μόλις πάρουν μια βράση, προσθέτετε το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ την κρέμα, καλύπτετε την επιφάνειά της με μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.


2. Φτιάχνετε τη βάση της τάρτας. Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ με το φτερό, σε χαμηλή ταχύτητα, το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι για 5 λεπτά. Προσθέτετε τους κύβους βουτύρου, ανεβάζετε την ταχύτητα και χτυπάτε τα για 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τον κρόκο, συνεχίζοντας το χτύπημα για ακόμα 3 λεπτά. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο σχηματίζετε με το χέρι σας τη ζύμη σε μπάλα, και την μεταφέρετε σε ένα μπολ, το σκεπάζετε το με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.


3. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, την τοποθετείτε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 2 εκ. Στη συνέχεια, μεταφέρετε τη ζύμη σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 25 εκ. με αποσπώμενη βάση. Απλώνετε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια φροντίζοντας να καλύψετε και τα πλαϊνά τοιχώματα της φόρμας. Τρυπάτε με ένα πιρούνι την επιφάνειά της τάρτας και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Καλύπτετε τη βάση της τάρτας με αντικολλητικό χαρτί, τη γεμίζετε με όσπρια και ψήνετε, στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά στην προτελευταία σχάρα του φούρνου. Έπειτα αφαιρείτε το αντικολλητικό χαρτί και τα όσπρια και τοποθετείτε την τάρτα ξανά στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει χρυσάφι χρώμα. Βγάζετε την τάρτα και την αφήνετε να κρυώσει για 15 λεπτά.


4. Φτιάχνετε την μαρέγκα: Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με το χυμό λεμονιού σε μέτρια ταχύτητα για 7 λεπτά, κατόπιν προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι η μαρέγκα να γίνει αφράτη, φουσκωτή και να δημιουργηθούν κορυφούλες. Μεταφέρετε την μαρέγκα σε ένα κορνέ με μύτη αστέρι.


5. Ανοίγετε το στεφάνι της φόρμας, αφαιρείτε το στεφάνι και τοποθετείτε τη βάση της τάρτας σε μια πιατέλα. Γεμίζετε την τάρτα με την κρέμα λεμονιού. Με το κορνέ σχηματίζετε στην επιφάνεια της τάρτας ροζέτες από την μαρέγκα. Καψαλίζετε την επιφάνεια της τάρτας με το φλόγιστρο, μέχρι να χρυσίσει. Αν δεν έχετε φλόγιστρο ψήνετε την τάρτα σε δυνατό γκριλ για 4 λεπτά.


6. Καθαρίζετε τις φράουλες και τις τοποθετείτε σαν στεφάνι στο κέντρο της τάρτας, αφήνετε ένα μικρό κενό και φτιάχνετε ένα δεύτερο στεφάνι από φράουλες. Αφήνετε την τάρτα να «σταθεί» για 30 λεπτά και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να το φτιάξετε και με διάφορα φρούτα όπως ακτινίδια, ροδάκινα και βερίκοκα ακόμα και κομπόστα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template