alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

tart-taten-banana top

Ξεχάστε ότι ξέρατε μέχρι σήμερα για την ΤΑΡΤ ΤΑΤΕΝ με μήλα, αχλάδια, κυδώνια. Δοκιμάστε αυτή με τις μπανάνες και την τριμμένη σοκολάτα και θα ξετρελαθείτε!

ΤΑΡΤ ΤΑΤΕΝ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

tart-taten-banana top

Ξεχάστε ότι ξέρατε μέχρι σήμερα για την ΤΑΡΤ ΤΑΤΕΝ με μήλα, αχλάδια, κυδώνια. Δοκιμάστε αυτή με τις μπανάνες και την τριμμένη σοκολάτα και θα ξετρελαθείτε!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 8 μεγάλες μπανάνες
  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική αλεσμένη
  • 4 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 φύλλο σφολιάτας

Για γαρνίρισμα

  • 2 κουτ. σουπ. τριμμένη σοκολάτα

Για το πασπάλισμα

  • λίγο αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια κάθετα . Βάζετε τη ζάχαρη σε ένα πυρίμαχο στρογγυλό τηγάνι διαμέτρου 20 εκ. με ¼ φλιτζανιού νερό, έπειτα λιώνετε τη ζάχαρη με χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν η ζάχαρη λιώσει, ανεβάζετε τη θερμοκρασία και αφήνετε να βράσει για 5 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα η καραμέλα (μη αφήσετε να σκουρύνει πολύ).


2. Αποσύρετε τη καραμέλα από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο – θα βγάλει έντονα ''αφρό''. Έπειτα βάζετε τις μπανάνες από πάνω όρθιες, μέχρι να γεμίσει το τηγάνι. Βάζετε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή θερμοκρασία, και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ακόμα. Κλείνετε το μάτι της κουζίνας και αφήνετε τις μπανάνες να κρυώσουν εντελώς.


3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Ανοίγετε τη σφολιάτα επάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια . Έπειτα την απλώνετε πάνω από τις μπανάνες στο τηγάνι. Κόβετε τις άκρες της ζύμης έχοντας σαν οδηγό το χείλος του τηγανιού, στη συνέχεια προσεκτικά κλείνετε τη ζύμη γύρω από τις μπανάνες, σιγουρεύοντας ότι δεν μπορούν να μετακινηθούν. Ψήνετε για 30' μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να φουσκώσει. Αποσύρετε από τον φούρνο, το αφήνετε για 5 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίζετε τη τάρτα προσεκτικά σε μια πιατέλα. Πασπαλίζετε με την τριμμένη σοκολάτα και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ψημένο και τριμμένο φουντούκι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face