alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

tarta sokolata apsiti topimage

Η πιο εύκολη ταρτα που έχετε φτιάξει στη ζωή σας, δύσκολα θα σας αποτύχει εύκολα θα καταναλωθεί

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΑΡΤΑ ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ

tarta sokolata apsiti topimage

Η πιο εύκολη ταρτα που έχετε φτιάξει στη ζωή σας, δύσκολα θα σας αποτύχει εύκολα θα καταναλωθεί

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
2 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για γαρνίρισμα

  • 3 κουτ. σουπ. κρεμ φρες ή σαντιγύ για διακόσμηση
  • 200 γρ. φράουλες ή βατόμουρα φρέσκα ή κατεψυγμένα

Για τη βάση

  • 100 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 200 γρ. μπισκότα βουτύρου σοκολάτας
  • 1 κουτ. σουπ. μέλι ανθέων

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% περιεκτικότητα σε κακάο
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
  • 1 κουτ. σουπ. εσάνς βανίλιας
  • 2 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη
  • 200 mL κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε πρώτα την κρούστα: Θρυμματίζετε τα μπισκότα είτε στο μπλέντερ ή με έναν πλάστη, αφού τα βάλετε σε μια πλαστική σακούλα και τα χτυπήσετε.


2. Σε ένα μπολ λιώνετε το βούτυρο μαζί με το μέλι στον φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά ή σε ένα μικρό κατσαρολάκι, προσέχοντας να μην βράσει. Έπειτα, ρίχνετε μέσα τα μπισκότα και ανακατεύετε με σπάτουλα ώστε να καλυφθούν παντού από το μείγμα βούτυρου-μελιού.


3. Αδειάζετε την κρούστα μέσα σε μια φόρμα για τάρτες διαστάσεων 12x36εκ. με αποσπώμενη βάση. Πιέζετε με τα χέρια σας για να απλωθεί ομοιόμορφα και στις άκρες και την τοποθετείτε στο ψυγείο όσο θα ετοιμάζετε τη γέμιση.


4. Φτιάχνετε τη γέμιση. Σπάτε τις δύο σοκολάτες σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζετε σ' ένα μεγάλο μπολ. Γεμίζετε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση. Εφαρμόζετε στο χείλος της το μπολ με τις σοκολάτες (διαδικασία μπεν μαρί). Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώστε τις σοκολάτες ανακατεύοντας κάθε τόσο με σπάτουλα. Μόλις λιώσουν, προσθέτετε την εσάνς βανίλιας, την ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε.


5. Παράλληλα χτυπάτε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και την προσθέτετε στο μείγμα με τις λιωμένες σοκολάτες.


6. Αδειάζετε την κρέμα στην φόρμα και την απλώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Βάλτε την στο ψυγείο να πήξει για 2 ώρες.


7. Κατόπιν, ακουμπάτε την τάρτα σε μια πιατέλα και αφαιρείτε την αποσπώμενη βάση. Θα σας διευκολύνει στο ξεφορμάρισμα να την αφήσετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.


8. Κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια. Γαρνίρετε με μικρές κουταλιές απ' την κρεμ φρες, ή ροζέτες σαντιγί στο κέντρο της μερίδας και από μια φράουλα ή βατόμουρο από πάνω. Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και λίγες φράουλες ή βατόμουρα επιπλέον στο πλάι και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Όταν βράσει το βούτυρο περισσότερο απ' όσο πρέπει, βγάζει μαυρίλες και «αφήνει» το νερό του.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face