Για 8 άτομα ()
1. Στον κάδο του μπλέντερ σπάτε τα μπισκότα έτσι ώστε να θρυμματιστούν. Σε ένα μικρό μπολ ζεσταίνετε το βούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων (δεν πρέπει να βράσει, απλώς να λιώσει). Το προσθέτετε στα θρυμματισμένα μπισκότα .
2. Στρώνετε σε ένα μεσαίο ταψί το μείγμα και με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού το πιέζετε ελαφρά ώστε να είναι απλωμένο ομοιόμορφα. Τοποθετείτε στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί.
3. Στο μεταξύ, φτιάχνετε τη γέμιση. Στον κάδο του μίξερρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, τα ασπράδια των αυγών ελαφρώς χτυπημένα, το γιαούρτι, τον χυμό από τα λεμόνιακαι το ξύσμα από τα λεμόνια και τα χτυπάτε με το εξάρτημα σύρμα για να ομογενοποιηθούν.
4. Σε ένα μπολ με κρύο νερό μουσκεύετε τα φύλλα ζελατίνης. Στη συνέχεια, τα στραγγίζετε με τα χέρια και τα προσθέτετε στο μείγμα με το ζαχαρούχο γάλα. Ξαναχτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
5. Βγάζετε τη βάση από το ψυγείο και απλώνετε απαλά το μείγμα της γέμισης από πάνω με τη βοήθεια μιας σπάτουλας σιλικόνης. Βάζετε στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί και όταν είναι έτοιμο κόβετε και σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον χυμό λεμονιού με χυμό και λίγο ξύσμα μανταρινιού.