Για 12 άτομα ()
1. Φτιάχνετε τη ζύμη. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη και τα ζυμώνετε με τον γάντζο μέχρι να ενωθούν σε μια μπάλα ή οποία ξεκολλά από τα τοιχώματα και μαζεύετε γύρω από τον γάντζο. Αποσύρετε τη ζύμη από τον κάδο, την πλάθετε σε μια μπάλα και την τυλίγετε σε μεμβράνη. Τοποθετείτε την ζύμη στο ψυγείο να «σταθεί» για 1 ώρα.
2. Βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο, στρώνετε τον πάγκο της κουζίνας σας με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείτε επάνω τη ζύμη. Σκεπάζετε με ένα δεύτερο φύλλο αντικολλητικού χαρτιού και ανοίγετε τη ζύμη φύλλο διαμέτρου 36 εκ. Μεταφέρετε με προσοχή το φύλλο σε μια ταρτιέρα 30 εκ. και καλύπτετε τον πάτο και τα τοιχώματά της. Καλύπτετε την επιφάνειά της με αντικολλητικό χαρτί, τη γεμίζετε με όσπρια και ψήνετε τη βάση της τάρτας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. αφαιρείτε τα όσπρια και το αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζετε το ψήσιμο της τάρτας για ακόμα 10 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την γκανάζ. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό κατά τα 2/3 και την βάζετε να βράσει. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιας διαμέτρου, το οποίο δεν πρέπει να ακουμπά στο νερό. Ρίχνετε στο μπολ τις σοκολάτες και την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει η σοκολάτα να το μείγμα να γίνει ομοιογενές και λείο. Αποσύρετε το μπολ από την κατσαρόλα και αφήνετε την γκανάζ να κρυώσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
4. Γεμίζετε την τάρτα με την γκανάζ και την βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. γαρνίρετε με λίγα καρύδια και σερβίρετε.
Μπορείτε να σερβίρετε την τάρτα και με στραγγισμένο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι.