Logo

sorbet-fraoula top2

Λαχταριστό σορμπέ που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Η φράουλα είναι ένα από τα πιο αγαπητά φρούτα για την παρασκευή παγωτών και σορμπέ

ΣΟΡΜΠΕ ΦΡΑΟΥΛΑ

sorbet-fraoula top2

Λαχταριστό σορμπέ που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Η φράουλα είναι ένα από τα πιο αγαπητά φρούτα για την παρασκευή παγωτών και σορμπέ

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
4 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 3€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε μία μεσαία κατσαρόλα και τα βράζετε τα σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα σιρόπι. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει καλά. Πλένετε τις φράουλες και αφαιρείστε τα κοτσάνια με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού. Βάζετε τις φράουλες στο μπλέντερ και τις πολτοποιείτε. Ρίχνετε τον πολτό σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το σιρόπι που έχει κρυώσει και ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη.


2. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες. Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα στην παγωτομηχανή και το παρασκευάζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής. Αδειάζετε το σορμπέ σε μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη καλυμμένο με μεμβράνη μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Το σορμπέ λιώνει πιο εύκολα από το παγωτό, οπότε πρέπει να το σερβίρετε αμέσως μόλις το βγάλετε από την κατάψυξη.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template