alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

lemon almond top

Κέρασμα με φίνο άρωμα και υπέροχη γεύση!

ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

lemon almond top

Κέρασμα με φίνο άρωμα και υπέροχη γεύση!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 2 Δωδεκάδες ()

Για τη συνταγή

  • 1/2 κιλό αμυγδαλόψιχα λευκή ψιλοτριμμένη
  • 1 κουτ. σουπ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό

Για την επικάλυψη

  • 2 κουτ. σουπ. ανθόνερο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και βράζετε για περίπου 8 -10 λεπτά μέχρι να πάρετε ένα δεμένο σιρόπι. Αποσύρετε από τη φωτιά και όταν το σιρόπι κρυώσει, το ανακατεύετε με τα αμύγδαλα. Ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού και το ζυμώνετε με τα χέρια σας.


2. Παίρνετε κομμάτια ζύμης και τα πλάθετε στο σχήμα μικρού αχλαδιού. Βουτάτε τα χέρια σας στο ανθόνερο και κυλάτε τα αμυγδαλωτά σε μπόλικη ζάχαρη ώστε να καλυφθούν από όλες τις πλευρές.


3. Τα αραδιάζετε σε μια πιατέλα και τα αφήνετε να στεγνώσουν εντελώς.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το ξύσμα λεμονιού με πορτοκαλιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face