alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

sikomaides top

Ο πιο διαδεδομένος και παραδοσιακός τρόπος για να φτιάξει κάποιος μια νόστιμη άκρως ελληνική «μπάρα» από πολτό σύκων που μπορεί να συνοδεύσει σκληρά ώριμα τυριά και υψηλόβαθμα ποτά

ΣΥΚΟΜΑΪΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

sikomaides top

Ο πιο διαδεδομένος και παραδοσιακός τρόπος για να φτιάξει κάποιος μια νόστιμη άκρως ελληνική «μπάρα» από πολτό σύκων που μπορεί να συνοδεύσει σκληρά ώριμα τυριά και υψηλόβαθμα ποτά

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό αποξηραμένα σύκα
  • 4 κουτ. σουπ. μέλι ή πετιμέζι
  • 1 κουτ. σουπ. κανέλα σκόνη
  • 1 κουτ. σουπ. γαρίφαλο σκόνη
  • 1/2 φλιτζάνι ούζο
  • 1 κουτ.γλυκ. πιπέρι χοντροκομμένο
  • φύλλα συκιάς ή αμπελόφυλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε τα σύκα σε ζεστό νερό να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τα στραγγίζετε και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα ρίχνετε στον κάδο του μπλέντερ μαζί με την κανέλα, το γαρίφαλο και το ούζο και τα πολτοποιείτε.


2. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το μέλι ή πετιμέζι και το πιπέρι και ανακατεύετε. Αν είναι πολύ σφιχτό ρίχνετε λίγο ακόμα μέλι ή πετιμέζι τόσο όσο να μαλακώσει το μείγμα και να γίνει ευπλαστό.


3. Πλάθετε το μείγμα με τα χέρια σας και του δίνετε σχήμα μπιφτεκιού. Τοποθετείτε τις συκομαΐδες σε ένα ταψί και τις στεγνώνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 60 βαθμούς για 10 λεπτά . Στη συνέχεια τις τυλίγετε με τα φύλλα συκιάς – που έχετε προηγουμένως πλύνει και σκουπίσει – και τις δένετε με σπάγκο.


4. Διατηρήστε τες σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγη τριμμένη μαστίχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face