alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

mougatina top

ΝΟΥΓΚΑΤΙΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

mougatina top

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολο
Κόστος: 20€, Αρκετά ακριβή

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για γαρνίρισμα

  • 2 ασπράδια αυγών
  • 1/2 φέτες ζάχαρη
  • 1/2 κουτ.γλυκ. χυμό λεμονιού
  • 8 κόκκινα κεράσια ζαχαρωμένα
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλο φιλέ
  • 4 κουτ. σουπ. σιρόπι σοκολάτας

Για τη βάση

  • 8 ασπράδια αυγών
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουτ.γλυκ. χυμό λεμονιού
  • 2 σταγόνες εκχύλισμα πικραμυγδάλου
  • 2 φλιτζάνια πούδρα αμυγδάλου

Για την κρέμα

  • 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 3 κρόκους αυγών
  • 2 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το άλειμμα

  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τη βάση. Ρίχνετε τα ασπράδια και το χυμό λεμονιού στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτετε σιγά – σιγά τη ζάχαρη και το εκχύλισμα πικραμύγδαλου και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πάρετε μια σφιχτή μαρέγκα. Αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτετε την πούδρα αμυγδάλου ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα κορνέ με ίσα μύτη. Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το βουτυρώνετε ένα πινέλο. Σχηματίζετε με το κορνέ 16 μικρούς δίσκους. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Στη συνέχεια αποσύρετε τους δίσκους από το φούρνο τους μεταφέρετε σε μια σχάρα με προσοχή και τους αφήνετε να κρυώσουν.


2. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την κρέμα. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το γάλα και την κρέμα γάλακτος και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία. Χαράζετε με ένα μαχαιράκι το λοβό βανίλιας, ξύνετε τους σπόρους και τους προσθέτετε στην κατσαρόλα. Αφήνετε το μείγμα να ζεσταθεί καλά και λίγο πριν φτάσει στο σημείο βρασμού αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.


3. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αυγό, τους κρόκους,τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάτε με ένα αυγοδάρτη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το αλεύρι αφού το κοσκινίσετε και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε σιγά – σιγά στο μείγμα τον κρόκων το ζεστό γάλα και ανακατεύετε συνεχώς με τον αυγοδάρτη. Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και σιγοβράζετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει η κρέμα περίπου 5 λεπτά.


4. Αποσύρετε από τη φωτιά και αδειάζετε την κρέμα σε ένα μπολ. Σκεπάζετε με μια μεμβράνη, η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνετε να κρυώσει τελείως, και στη συνέχεια την βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.


5. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με το χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πάρετε μια αφράτη και σφιχτή μαρέγκα. Τη μεταφέρετε σε ένα κορνέ.


6. Φτιάχνετε τις νουγκατίνες. Βάζετε την κρέμα σε ένα κορνέ. Τοποθετείτε σε μια πιατέλα τους μισούς δίσκους της βάσης, και τους γεμίζετε με ροζέτες από την κρέμα. Σκεπάζετε με τους υπόλοιπους δίσκους και σχηματίζετε στην κορυφή τους μικρές ροζέτες από την μαρέγκα. Στολίζετε με τα κερασάκια, περιχύνετε με λίγο σιρόπι σοκολάτας, πασπαλίζετε με το αμύγδαλο και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να αντικαταστήσετε την μαρέγκα για το γαρνίρισμα με σαντιγί.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face