alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

cookies-wine

Τραγανά πεντανόστιμα μπισκοτάκια με ιδιαίτερη γεύση λόγο του γλυκού κρασιού και της καστανής ζάχαρης

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ

cookies-wine

Τραγανά πεντανόστιμα μπισκοτάκια με ιδιαίτερη γεύση λόγο του γλυκού κρασιού και της καστανής ζάχαρης

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 6€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 2 Δωδεκάδες ()

Για τη συνταγή

  • 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι γλυκό κρασί μαυροδάφνη
  • 1 κουτ. σουπ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κανέλα
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το ηλιέλαιο με το ελαιόλαδο και την ζάχαρη. Αναμιγνύετε πολύ καλά με το χέρι σας και δουλεύετε το μείγμα για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε το γλυκό κρασί ελαφρά ζεστό και την κανέλα.


2. Σε ένα δεύτερο μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και αρχίζετε σιγά σιγά να το προσθέτετε στο μείγμα των υγρών. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι για να σφίξει το μείγμα και να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
3. Πλάθετε τα μπισκοτάκια σε κορδονάκια και τα φτιάξτε τα στο σχήμα που επιθυμείτε. Τα αραδιάζετε σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.


4. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα να κρυώσουν εντελώς πάνω σε μια σχάρα πριν τα αποθηκεύσετε σε δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε ποιο έντονο άρωμα προσθέστε μια πρέζα τζίνζερ σκόνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face