alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

mpiskoto-xaroupomelo top

Πεντανόστιμα, τραγάνα και υγιεινά παξιμαδάκια με χαρουπόμελο και κριθάρι

ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΙ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΠΟΜΕΛΟ

mpiskoto-xaroupomelo top

Πεντανόστιμα, τραγάνα και υγιεινά παξιμαδάκια με χαρουπόμελο και κριθάρι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 55 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 Δωδεκάδες ()

Για τη συνταγή

  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κρίθινο αλεύρι μαζί με το πίτουρο
  • 1 κιλό αλεύρι λευκό
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. σουπ. ρακή ή τσίπουρο
  • 2 κουτ. σουπ. κονιάκ
  • 2 φλιτζάνια χαρουπόμελο
  • 1/2 κουτ. σουπ. κανέλα
  • 1/2 κουτ.γλυκ. γαρίφαλο τριμμένο
  • 2 κουτ.γλυκ. σόδα

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, χορτοφαγική)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζετε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού μέσα στην οποία έχετε διαλύσει τη σόδα, το κονιάκ και τη ρακή. Ανακατεύετε πολύ καλά και ρίχνετε το χαρουπόμελο μαζί με τα μπαχαρικά.


2. Δουλεύετε το μείγμα με το χέρι σας και ρίχνετε εναλλάξ το λευκό και το κρίθινο αλεύρι. Ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να αρχίσει να δένει. Θα πρέπει η ζύμη σας να είναι ομοιογενής και σκληρή.


3. Χωρίζετε τη ζύμη και την πλάθετε σε κορδόνια τα οποία χαράσσετε σε φέτες. Αραδιάζετε κορδόνια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50-55 λεπτά.


4. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα κόβετε με το χέρι σας στα σημεία που τα έχετε χαράξει. Τα αραδιάζετε πάλι στο ταψί και τα ψήνετε στους 50 βαθμούς για 1 ώρα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Είναι απαραίτητο το αργό ψήσιμο στους 50 βαθμούς για να μην μείνει καθόλου υγρασία στο εσωτερικό τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face