Logo

honey-donut top

Ντόνατς με διακριτικό άρωμα μελιού και κανέλα που λατρεύουν κυρίως εκείνοι που δεν αγαπάνε πολύ τη ζάχαρη

DONUTS ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΜΕΛΙΟΥ

honey-donut top

Ντόνατς με διακριτικό άρωμα μελιού και κανέλα που λατρεύουν κυρίως εκείνοι που δεν αγαπάνε πολύ τη ζάχαρη

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
25 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 10€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 2 Δωδεκάδες ()

Για τη ζύμη

Για το γλάσο

Για το τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε την ζύμη. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το νερό, το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν και στην συνέχεια ρίχνετε το σκληρό αλεύρι, το μαλακό αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μία λεία και ομοιογενή ζύμη. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, την βάζετε σε ένα λαδωμένο μπολ.


2. Σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και με μια πετσέτα από πάνω και το αφήνετε σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 20-25' μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.


3. Βάζετε το ηλιέλαιο σε μια βαθιά κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε δυνατή φωτιά και το αφήνετε να ζεσταθεί καλά. Κόβετε με κουπάτ ή με τη βοήθεια 2 φλιτζανιών δαχτυλίδια ζύμης και τα ρίχνετε στο καυτό λάδι. Επαναλάβετε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλη την ζύμη. Τηγανίζετε για περίπου 5' μέχρι να ροδίσουν γυρνώντας με μια τρυπητή κουτάλα. Στρώνετε σε μια πιατέλα χαρτί κουζίνας και τοποθετείτε τα ντόνατς να στραγγίσουν.


4. Φτιάχνετε το γλάσο. Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το μέλι, το νερό και την κανέλα σκόνη, σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να βράσει για 3-4 λεπτά.


5. Παίρνετε ένα ένα τα ντόνατς τα βυθίζετε στο γλάσο και τα αραδιάζετε σε μια πιατέλα. Ρίχνετε το υπόλοιπο γλάσο σε ένα μπολ και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να κυλίσετε τα ντόνατς μετά από το γλάσο σε σουσάμι και καρύδι τριμμένο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template