Logo

panforte top

Ένα γλυκό που ακροβατεί μεταξύ μαντολάτου και παστελιού. Πλούσιο σε υλικά και πυκνό σε γεύση. Ένα μόνο κομματάκι αρκεί για να γεμίσει το στόμα σου αισθήσεις

PANFORTE DI SIENA ΜΕ ΜΕΛΙ

panforte top

Ένα γλυκό που ακροβατεί μεταξύ μαντολάτου και παστελιού. Πλούσιο σε υλικά και πυκνό σε γεύση. Ένα μόνο κομματάκι αρκεί για να γεμίσει το στόμα σου αισθήσεις

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ψήνετε τους ξηρούς καρπούς ελαφρά στο φούρνο. Στη συνέχεια χοντροκόβετε τα 2/3 αυτών. Κόβετε τα αποξηραμένα φρούτα και τις ζαχαρωμένες φλούδες.


2. Σε ένα μπολ ενώνετε τους ολόκληρους και τους κομμένους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα, τις φλούδες, τα μπαχαρικά και το αλεύρι.


3. Σε μπενμαρί λιώνετε το μέλι και τη ζάχαρη. Ρίχνετε το μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύετε. Η ζύμη που θα προκύψει είναι τόσο σφιχτή που πλάθετε με το χέρι.


4. Τοποθετείτε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψί 30 εκατοστών διαμέτρου, που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, και το απλώνετε σε όλη την επιφάνεια. Ψήνετε το panforte σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 30 λεπτά.


5. Βγάζετε το panforte από το φούρνο το αφήνετε σε μια σχάρα να κρυώσει καλά. Το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και το σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να παραλείψετε τα σύκα από τη συνταγή σας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template