alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

60s top

Μπισκότα που λιώνουν στο στόμα, με θεϊκή επικάλυψη από υπέροχη μαρμελάδα βερίκοκο

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ

60s top

Μπισκότα που λιώνουν στο στόμα, με θεϊκή επικάλυψη από υπέροχη μαρμελάδα βερίκοκο

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
30 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Κόστος: 0€,

ΥΛΙΚΑ

Για 2 Δωδεκάδες ()

Για από πάνω

  • 1 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο

Για τη ζύμη

  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 3 κουτ. σουπ. κονιάκ
  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο κομμένο σε κύβους, την ζάχαρη και δουλευετε με το χέρι σας ή το μίξερ για 2-3 λεπτά.

 

2. Προσθέτετε τα αυγά, το κονιάκ και σιγά –σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρετε μια ζύμη ψιχουλιαστή. Τη ενώνετε με τα δαχτυλά σας και την τυλίγετε σε μεμβράνη. Τη τοποθετείτε στο ψυγείο για 20 λεπτα.


3. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την βάζετε σε μια λαευρωμένη επιφάνεια. Με έναν πλάστη ανοίγετε την ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκ.. Κόβετε με κουπάτ διαμέτρου 7 με 8 εκ. το φύλλο σε δίσκους.


4. Αριαδιάζετε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και πιέζετε ελαφρα με τα δάχτυλά σας περιμετρικά για να δημιουργήσετε ένα "ταψάκι" ζύμης. Απλώνετε στην επιφάνεια κάθε μπισκότου 1 κουταλια μαρμελάδα. Ψήνετε τα μπισκότα στους 180 βαθμούς πάνω κάτω τον φούρνο και όχι στον αέρα για 30 λεπτά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιδήποτε μαρμελάδα σας αρέσει. Ιδανικός συνδυασμός είναι η μαρμελάδα πορτοκάλι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face