alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

MISKOTA-KOYAKER large

Υγιεινά, τραγανά, υπέροχα μπισκότα με νιφάδες βρώμης. Ιδανικά για το πρωινό αλλά και για σνακ στη διάρκεια της ημέρας

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΗ

MISKOTA-KOYAKER large

Υγιεινά, τραγανά, υπέροχα μπισκότα με νιφάδες βρώμης. Ιδανικά για το πρωινό αλλά και για σνακ στη διάρκεια της ημέρας

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη ζύμη

  • 1/2 φλιτζάνι & 4 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. σουπ. μαύρες μικρές σταφίδες
  • 3 κουτ. σουπ. καρύδι χοντροκομμένο
  • 3 φλιτζάνια βρώμη
  • 3 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι χωρίς όμως να βράσει και το αφήνετε στην άκρη να γίνει χλιαρό προς το κρύο.


2. Σε ένα μπολ, ρίχνετε τη ζάχαρη, τις σταφίδες,τα καρύδια, τις νιφάδες βρώμης,το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε καλά με ένα πιρούνι. Τέλος, προσθέτετε το βούτυρο στο μείγμα. Αναμειγνύετε πολύ καλά με αυγοδάρτη μέχρι να ενωθούν τα υλικά.


3. Πλάθετε με τα χέρια σας τη ζύμη και φτιάχνετε μικρές μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού.


4. Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετείτε τις μπαλίτσες που έχετε πλάσει, φροντίζοντας να έχουν απόσταση μεταξύ τους, γιατί απλώνουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.


5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10'. Σερβίρετε μέσα σε μια πιατέλα τα μπισκότα.

ΧΡΗΣΙΜΟ 

Μην πολυψήσετε τα μπισκότα γιατί σκληραίνουν. Τα 10΄ αρκούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face