Logo

MISKOTA-KANELLAS large

Η κανέλα είναι ένα γλυκό μπαχαρικό το οποίο κάνει εξαιρετικό ντουέτο με δύο ακόμα υλικά: το βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη. Αν τα ενώσετε αυτά όλα μαζί,  θα έχετε τα θεϊκότερα και πιο τραγανά μπισκοτάκια κανέλας, στα οποία σίγουρα δεν μπορείτε να σταματήσετε στο πρώτο

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

MISKOTA-KANELLAS large

Η κανέλα είναι ένα γλυκό μπαχαρικό το οποίο κάνει εξαιρετικό ντουέτο με δύο ακόμα υλικά: το βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη. Αν τα ενώσετε αυτά όλα μαζί,  θα έχετε τα θεϊκότερα και πιο τραγανά μπισκοτάκια κανέλας, στα οποία σίγουρα δεν μπορείτε να σταματήσετε στο πρώτο

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 12 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 15 άτομα ()

Για τη ζύμη

Για την επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε σε ένα μέτριο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, και την κανέλα και τα ανακατεύετε.

 

2. Τοποθετείτε σε ένα δεύτερο μπολ το βούτυρο και τις δυο ζάχαρες τα χτυπάτε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα για 1 λεπτό περίπου. Προσθέτετε το αυγό, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε πάρα πολύ καλά μέχρι το αυγό να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα\.

 

3. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα στην αρχή, και στη συνέχεια αυξάνετε την ταχύτητα του μίξερ μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τις πλευρές του κάδου. Βγάζετε τη ζύμη από το μπολ, την τοποθετείτε σε μια επιφάνεια εργασίας, ζυμωνετε λίγο και την καλύπτετε με μια διαφανή μεμβράνη. Βάζετε τη ζυμη στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.


4. Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε τα μπισκότα, αφαιρείτε τη ζύμη από το ψυγείο για να μαλακώσει λίγο , ενώ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.  Αλείφετε ένα αντικολλητικό ταψί φούρνου με λίγο λιωμένο βούτυρο ή τοποθετείτε λαδόκολλα στο ταψί.


5. Για το μείγμα που θα αλείψετε πάνω στα κουλουράκια, χτυπάτε καλά σε ένα μικρό μπολ το γάλα και το αυγό. Σε ένα άλλο μπολ , ανακατεύετε τα 56γρ. κρυσταλλική ζάχαρη και 10γρ. σκόνη κανέλας.

 

6. Χωρίζετε τη ζύμη σε τρία μέρη. Παίρνετε το ένα κομμάτι από τα τρία για να το δουλέψετε ενώ τα υπόλοιπα τα διατηρείτε σε ένα δροσερό μέρος της κουζίνας . Τοποθετείτε την ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια , την ανοίγετε σε ορθογώνιο σχήμα πάχους 2,3 εκ περίπου. Χρησιμοποιείτε διάφορα κουπ-πατ για να κόψτε τη ζύμη σε ότι σχήμα θέλετε.


7. Τοποθετείτε τα μπισκότα στο ταψί φούρνου σε απόσταση μεταξύ τους. Τις αλείβετε από πάνω με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής με το μείγμα των αυγών και το γάλα και πασπαλίζετε γενναιόδωρα με το μείγμα ζάχαρης και κανέλας.


8. Ψήνετε τα μπισκότα 10 έως 12 λεπτά, στη μεσαία σχάρα του φούρνου μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Αναποδογυρίζετε τα φύλλα στο μισό χρόνο ψησίματος για καλύτερα αποτελέσματα. Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν για ένα λεπτό , και στη συνέχεια τοποθετείτε τα επάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν τελείως. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα μπισκότα.

ΧΡΗΣΙΜΟ 

Αποθηκεύετε τα μπισκότα μέχρι 2 εβδομάδες σε ένα αεροστεγές δοχείο. Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε μια ποικιλία από μπαχαρικά και αρτύματα, και / ή να προσθέσετε κάποια λεπτά κοπανισμένα καρύδια στην επάλειψη κανέλας με ζάχαρη.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template