alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

flogeres me fullo kroustas top 06 10 2016

Εύκολα, νόστιμα, ολόγλυκα ρολάκια εμπνευσμένα από τα φημισμένα Συριανά λουκούμια.

ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

flogeres me fullo kroustas top 06 10 2016

Εύκολα, νόστιμα, ολόγλυκα ρολάκια εμπνευσμένα από τα φημισμένα Συριανά λουκούμια.

Χρόνος προετοιμασίας: 12 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Κόστος: 10€,

ΥΛΙΚΑ

Για 8 κομμάτια ()

Για τη συνταγή

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 500 γρ. λουκούμια τριαντάφυλλο
  • 1 φλιτζάνι καβουρδισμένα και χονδροκομμένα αμύγδαλα
  • 1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα ή ηλιέλαιο
  • άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Με ένα πινέλο αλείψτε με βούτυρο ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί.


2. Απλώστε το φύλλο κρούστας σε μία επιφάνεια εργασίας και με ένα μαχαίρι , κόψτε το σε λωρίδες μήκους 15-16 εκ. και πλάτους 3-4 εκ.


3. Βάζουμε σε ένα δίσκο λουκούμια κομμένα στα δύο και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα.


4. Πάρτε μια λωρίδα φύλλου, βουτυρώστε την και βάλτε μία κουταλιά από το μείγμα με τα λουκούμια στην άκρη της λωρίδας. Γυρίστε τα πλαϊνά προς τα μέσα και αρχίστε να τυλίγετε σφιχτά το φύλλο σε ρολό, ώστε να σχηματιστεί ένα πουράκι. Τοποθετείστε το στο ταψί που ετοιμάσατε προηγουμένως, με την ένωση προς τα κάτω και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με όλες τις λωρίδες φύλλου.


5. Βάλτε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήστε τις φλογέρες στους 180ο C στον αέρα για 20΄- 30΄, μέχρι να ροδίσουν.


6. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν εντελώς. Πασπαλίστε τις με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.


ΧΡΗΣΙΜΟ


Mπορείτε να βάλετε άλλη γεύση και χρώμα λουκούμια, όπως επίσης , αν τα θέλετε νηστίσιμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλιέλαιο αντί για βούτυρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face