alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

OTIA large

Παραδοσιακή Ποντιακή συνταγή εξαιρετικής απλότητας με μια ζύμη αφράτη που θυμίζει λουκουμάδες, τηγανίτες και ντόνατς μαζί. Αν σας δυσκολεύει το σχέδιο "αυτιού" κόψτε τα απλά σε τετράγωνα κομμάτια και τηγανίστε τα

ΩΤΙΑ

OTIA large

Παραδοσιακή Ποντιακή συνταγή εξαιρετικής απλότητας με μια ζύμη αφράτη που θυμίζει λουκουμάδες, τηγανίτες και ντόνατς μαζί. Αν σας δυσκολεύει το σχέδιο "αυτιού" κόψτε τα απλά σε τετράγωνα κομμάτια και τηγανίστε τα

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 15 άτομα ()

Για τη ζύμη

  • 6 αυγά
  • 6 φλιτζάνια & 2 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 3/4 φλιτζάνια γιαούρτι αγελαδινό
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζάνια ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το πασπάλισμα

  • άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τα αυγά και τα δουλεύετε με το μίξερ χειρός για 2'-3'. Προσθέτετε το γιαούρτι συνεχίζοντας να ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές και λείο μείγμα. Βάζετε σταδιακά το αλεύρι αναμεμειγμένο με τον μπεικιν πάουντερ και αρχίζετε να ζυμώνετε με το χέρι πλέον μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει καθόλου στα χέρια.


2. Χωρίζετε το ζυμάρι σας σε κομμάτια και το ανοίγετε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλα πάχους περίπου 5 εκ. Τα κόβετε με ένα μαχαίρι σε μεγάλα μπακλαβαδωτά κομμάτια.


3. Με το μαχαίρι κάνετε μια μικρή σχισμή στη μέση. Παίρνετε την μια άκρη από το κομμάτι του ρόμβου, την γυρνάτε από πάνω και την περνάτε μέσα από την σχισμή. Έτσι θα έχει σχήμα που θα θυμίζει αυτάκι. (γι' αυτό λέγονται και ωτία)


4. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα λίγα λίγα τα ωτία. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα τηγανίζετε, γυρίζοντάς τας συνεχώς με ένα πιρούνι μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε με κουτάλα τρυπητή και τα ακουμπάτε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν. Σερβίρετε πάνω σε μια πιατέλα αφού έχετε περιχύσει τα ωτία με μέλι και ζάχαρη άχνη.

ΧΡΗΣΙΜΟ 

Τα ωτιά είναι ένα είδος τηγανητής γλυκιάς ζύμης σε σχήμα αφτιού που θυμίζει ντόνατς .Παραδοσιακά σερβίρονται πασπαλισμένα με ζάχαρη ή μέλι αλλά μπορείτε να τα βουτήξετε ακόμα και σε μερέντα και να τα πασπαλίσετε με καρύδι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face