alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

spitika top

Αυτά τα σπιτικά βουτυρένια, αφράτα κρουασανάκια, γεμισμένα με μαρμελάδα είναι αφράτα και λαχταριστά, ότι πρέπει για το πρωινό του Σαββατοκύριακου

ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙA ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

spitika top

Αυτά τα σπιτικά βουτυρένια, αφράτα κρουασανάκια, γεμισμένα με μαρμελάδα είναι αφράτα και λαχταριστά, ότι πρέπει για το πρωινό του Σαββατοκύριακου

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ. 30 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 Δωδεκάδες ()

Για τη γέμιση

  • 1 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο ή βατόμουρο ή φράουλα

Για τη ζύμη

  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό παγωμένο κομμένο σε 10 κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι τυρί κρέμα παγωμένο κομμένο σε 10 κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε χρησιμοποιώντας τον γάντζο. Ρίχνετε το βούτυρο και το τυρί κρέμα και ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να αρχίσει να έχει συνοχή και να σχηματίζει κόμπους.


2. Χωρίζετε την ζύμη σε τέσσερα κομμάτια και σε μια αλευρωμένη επιφάνεια την πλάθετε τμηματικά με τα χέρια σας μέχρι να σχηματίσετε μια μπάλα. Τυλίγετε τις μπάλες της ζύμης σε μεμβράνη και τις βάζετε στο ψυγείο για 1 ½ ώρα.


3. Βγάζετε ένα – ένα τα κομμάτια της ζύμης και τα τοποθετείτε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Με τη βοήθεια ενός πλάστη τα ανοίγετε σε φύλλο ½ εκ. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τη ζύμη ακτινωτά σε 12 τρίγωνα. Βάζετε 1 μαρμελάδα στο κέντρο της μεγάλης πλευράς του τριγώνου, αυτής που έχει στρογγυλό σχήμα. Τυλίγετε κάθε τρίγωνο ζύμης σε ρολό ξεκινώντας από την πλευρά που βάλατε τη γέμιση. συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη.


4. Αραδιάζετε τα κρουασανάκια σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. αποσύρετε από το φούρνο και μεταφέρετε τα κρουασανάκια σε μια σχάρα να κρυώσουν τελείως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να τα γεμίσετε και με πραλίνα φουντουκιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face