Logo

livaneziko top

Απίστευτο άρωμα, υπέροχη υφή και ένα κέρασμα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΕΣ ΦΩΛΙΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ

livaneziko top

Απίστευτο άρωμα, υπέροχη υφή και ένα κέρασμα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 14€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 3 Δωδεκάδες ()

Για τη συνταγή

Για τη γέμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με την άχνη και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχτρι να γίνουν μια σφιχτή και αφράτη μαρέγκα. Προσθέτετε το φιστίκι, το παξιμάδι, το ανθόνερο και τα μπαχαρικά και ανακατεύετε απαλά.


2. Τοποθετείτε τα φύλλα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τα κόβετε στα τέσσερα.


3. Βουτυρώνετε 3 φόρμες για μάφιν με 12 θήκες και τοποθετείτε 3 κομμάτια φύλλο αφού προηγουμένως τα βουτυρώσετε ελαφρά, στις εσοχές. Με τα χέρια σας πιέζετε το φύλλο ώστε να καλύψετε τα τοιχώματα και τον πάτο της φόρμα αφήνοντας κενό στη μέση για τη γέμιση. τα φύλλα πρέπει να περισσεύουν από τα φορμάκια.


4. Με ένα κουτάλι γεμίζετε τις φόρμες με τη γέμιση, το ύψος της οποίας δεν πρέπει να ξεπερνά τα ¾ της φόρμας ώστε να μη χυθεί κατά το ψήσιμο.


5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 -35 λεπτά και μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρετε από το φούρνο, ξεφορμάρετε τα γλυκάκια και τα μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να τα γεμίσετε και με καρύδι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template